Dobrim bakterijama do urogenitalnog zdravlja

Peckanje, svrbež, suhoća… samo su neki od simptoma urogenitalnih infekcija i jedan od najčešćih razloga za pregled kod ginekologa. No, kako se znatno više pozornosti pridaje kontroliranju i prevenciji određenih ozbiljnijih spolnih i urogenitalnih oboljenja, čini se da infekcije nekako i nemaju neku važnost, ali – samo dok do njih ne dođe. E, tada nam znaju znatno narušiti kvalitetu života.

Zašto su dobre bakterije važne za vaginalno područje?

Vrste mikroba koje nastanjuju vaginalno područje imaju važnu ulogu u održavanju zdravlja i prevenciji infekcija. Međutim, hormonske promjene (osobito estrogen), vaginalni pH i sadržaj glikogena mogu utjecati na količinu laktobacila u vagini, a upravo su laktobacili zaslužni za zdravu vaginalnu floru. Menstrualni ciklus također može uzrokovati hormonske promjene pa posljedično utjecati i na disbalans laktobacila, kao i uporaba antibiotika. Nedovoljan broj laktobacila uzrokuje vaginitis i kandidijazu. Upravo te infekcije čine oko 70 do 90 posto urogenitalnih infekcija i najčešći su razlog posjeta liječniku. 

Probiotici sadrže dobre bakterije Lactobacillus i Bifidobacterium koje se nalaze u fermentiranim mliječnim proizvodima i korisne su za naš organizam. No, kako ih prehranom često ne možemo unijeti dovoljno, potrebno je, pogotovo kod učestalih urogenitalnih infekcija, okrenuti se dodacima prehrani koji sadrže dobre bakterije.

Probiotici se ne smiju smatrati lijekom za liječenje urogenitalnih infekcija. Međutim, istraživanja pokazuju da oni znatno utječu na poboljšavanje i održavanje zdravlja urogenitalnog područja. Dokazano je da probiotici, održavajući vaginalni mikrobiom u pravilnoj ravnoteži, mogu biti učinkovita zaštita od infekcija mokraćnog sustava. Istraživanja u tom području pokazala su da svakodnevno uzimanje Lactobacillus rhamnosusa i Lactobacillus fermentuma može poboljšati stanje vaginalne flore.

Kako vam Lactogyn može pomoći?

Lactogyn® kapsule dodatak su prehrani s bakterijskim kulturama Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus reuteri koje na prirodan način pomažu uspostavi i održavanju zdrave vaginalne flore. Namijenjene su djevojkama, ženama, trudnicama i ženama u menopauzi. Kapsule se mogu koristiti sedam dana (do dvije dnevno), a zatim nastaviti s jednom kapsulom tijekom tri do pet tjedana dok se ne uspostavi normalno stanje. No, ako ste na terapiji antibioticima, između uzimanja antibiotika i Lactogyn kapsula treba biti razmak od najmanje dva sata.

Uz to, Lactogyn vagitoriji koriste se u sprječavanju i liječenju suhoće rodnice te su pomoćno sredstvo kod peckanja, nadraženosti i svrbeža. Koristi se jedan vagitorij dnevno (idealno navečer) tijekom pet do sedam dana nakon završetka menstruacije ili prema uputi ginekologa.

Ako vas muče česte infekcije urogenitalnog sustava, svakako se najprije obratite svom ginekologu koji će vam dati savjet o prikladnoj terapiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

dobrim-bakterijama-do-urogenitalnog-zdravlja-ndash-jgl-obitelj