5 korisnih darova za novorođenče

Uvriježena je praksa da se u babinje ide nakon što novorođenče navrši mjesec dana, no to, naravno, ipak ovisi o roditeljima i njihovim željama. Uža obitelj i rodbina često dođu i prije, ali nikad praznih ruku. Za sve kampanjce koji nisu smislili što će darovati, vrijeme babinja dovoljno je dugo da se bace u istraživanje i osmisle dar prinovi. Trik je – pitati roditelje. Da, tako je jednostavno jer oni najbolje znaju što im treba. Ako nemaju odgovor na vaše pitanje, poslužite se nekom od naših ideja.

Kutija uspomena

Personalizirana kutija uspomena izvrstan je dar koji možete prilagoditi svome budžetu i namjeri. Unutra možete staviti Radosnicu – knjigu koja prati prve dane/godine djeteta, set za otisak bebina stopala ili ruke, prvi nakit ili zlatnik. Isto tako, ako imate neke fotografije s majkom djeteta dok je još bila trudna, one mogu poslužiti kao lijepa uspomena i priča za kasnije. Nemojte kutiju pretrpati darovima jer je poanta da je se koristi za skupljanje lijepih uspomena tijekom odrastanja djeteta. Vi ste samo počeli niz…

Didaktičke igračke

U prvim mjesecima djeca vole sve što pjeva, svira i ima funkciju pomicanja. Glazbeni mobil za bebin krevetić ili medo koji svira uspavanku, podloga za igranje sa zanimljivim, šarenim uzorkom i slično, neki su od prijedloga za darivanje. Baby kamera, iako ne spada u igračke za djecu, korisna je “igračka” za roditelje koji se od prvih dana odluče djecu ostavljati da spavaju sama u sobi ili krevetiću. 

Novac i darovne kartice

Iako mnogi bježe od takvog tipa darivanja jer vjeruju da je neosoban, on je izrazito koristan i svaki novopečeni roditelj ga cijeni. Bilo da se odlučite za novčanice ili kupite darovni bon u nekoj od trgovina dječjom opremom, svakako će se iskoristiti. Kod ovih darova odlično je što se ne moraju potrošiti odmah, tako da roditelji biraju žele li otvoriti štednju djetetu ili možda uložiti u autosjedalicu nakon što preraste “jaje” i slično. 

Domaća kuhinja

Ovo se zapravo odnosi na dar novopečenim roditeljima. Dolaskom prinove sve se mijenja – dinamika para, svakodnevna rutina, prioriteti… te se često zaboravlja na ono osnovno, a to je zdrava i uravnotežena prehrana, u prvom redu za majku, osobito ako odluči dojiti svoju bebu. Ako ste u blizini, spravite ukusna jela koja su prilagođena prehrani dojilje i pritom se nemojte libiti pitati majku što bi voljela jesti. Taj znak pažnje zapravo mnogo znači, osobito u prvim mjesecima kada je sve podređeno novom biću. Kako bismo vam olakšali, slijedi popis namirnica koje su poželjne u prehrani nove majke: plava i bijela riba, nemasno crveno meso i meso peradi, jaja i mliječni proizvodi koji su izvor visokovrijednih proteina (ako beba nema alergijsku reakciju) te povrće bogato vitaminima i mineralima. Izbjegavati jako začinjenu i ljutu hranu te citruse.

Pelene, pelene i pelene…

Svaki roditelj zna kakva je to noćna mora kad ponestane pelena, a i s obzirom na to da djeca uglavnom nose pelene do svoje druge godine, ponekad i dulje, s ovim darom ne možete pogriješiti. Zapravo možete, ali samo ako kupite premali broj. Stoga, uvijek pitajte i nemojte se bojati kupiti i veće brojeve jer djeca brzo rastu. Ako se odlučite kupiti pelene, najprije pitajte roditelje kojom su markom pelena zadovoljni. Ako ne želite doći s prtljažnikom nabacanim kutijama pelena i svom daru želite dati neki privlačniji oblik, uz pomoć online DIY videa vrlo ih jednostavno možete složiti u oblik torte ili neki drugi te tako darovati. U tako posložene pelene uklopite i kakvu igračkicu te vlažne maramice koje su jednako važna potrepština za djecu. 

Čak i kada provjerite s roditeljima što im treba, nikad ne znate hoće li netko kupiti isto ili slično te hoće li se bebi tj. roditeljima zaista pokazati korisnim. Upravo je stoga pametno sačuvati račun i pri predaji dara upozoriti da ga čuvate ili ga pak odmah pružiti roditeljima ako požele reklamirati, vratiti ili zamijeniti određeni dar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-korisnih-darova-za-novoroene-ndash-jgl-obitelj