DIY uskrsne dekoracije – zabava za cijelu obitelj

Za savršen Uskrs uz obitelj na okupu doista ne treba mnogo. Pa ipak, svjesni njegove važnosti i simbolike koju predstavlja, svi se iz godine u godinu trudimo dodatno ga uveseliti te u obiteljskom domu stvoriti ugođaj topline i svečanosti. Kako bi i ovaj Uskrs bio upravo takav, donosimo vam nekoliko “uradi sam” prijedloga za izradu dekoracija u kojima će, sigurni smo, uživati cijela obitelj.

Uskrsni vijenci 

Nema tog prolaznika koji će ostati ravnodušan pred bogatim uskrsnim vijencem za vrata. Bazu klasičnog vijenca načinite od savitljivog pruća i zimzelenog bilja učvršćenog tankom žicom te je obogatite plastičnim ili pravim cvijećem, figuricama ptičica, pisanica ili ispuhanih prepeličjih jaja. Ako biste pak ove godine nešto posebno i drukčije, vrata ukrasite pomoću kolaž papira od kojega ćete izrezati oči, uši, nosić i brkove te ih obostrano prianjajućom trakom zalijepite u obliku zečjeg lica.  

Uskrsne grane

Zatim se bacite na izradu uskrsnog drvca koje je odlična razbibriga za sve članove vašeg kućanstva, neovisno o njihovoj dobi. Sve što vam za tu jednostavnu, a efektnu dekoraciju treba su rascvale grane divljeg drena, breze, vrbe, lješnjaka ili forzicije, pokoja ukrasna vrpca i pisanica koju ćete objesiti na granu. Za efektniji izgled rascvale grane drveća uparite sa zimzelenim biljem, tulipanima ili proljetnim poljskim cvijećem. Garantiramo da vaš trud neće proći nezapaženo!

Zečići, pilići i šarene pisanice 

Iako su svi ukrasi dobrodošli, uskrsni must have, uz čokoladne zečeve, su prije svega – pisanice. Njihovo oslikavanje može se izvesti na mali milijun načina: uz pomoć luka, začina, laka za nokte, industrijskih boja, tempera… Tome se uvijek posebno raduju djeca, ali nimalo manje ne veseli i odrasle. Starija djeca pisanice mogu dekorirati i decoupage tehnikom, dok ih mlađa mogu izraditi i od kartona, baš kao i samostojeće ili viseće zečeve, cvijeće i prirodna gnijezda. 

Dekoracija blagdanskog stola 

Uz tulipane i košarice s raznobojnim pisanicama, ove godine neka se na vašem stolu nađu i ubrusi složeni u obliku zečića te staklene uskrsne vaze. Načiniti ih možete od staklenih teglica u koje ćete staviti običnu bijelu lučicu i šarene bombončiće ili pak od preokrenutih staklenih čaša unutar kojih je “zarobljeno” cvijeće, a lučica postavljena na postolje.  

Bez obzira na tehniku izrade i vrstu ukrasa, neka u vašoj paleti boja prevladavaju pastelne nijanse žute, narančaste, zelene i ružičaste koje će se izvrsno složiti s neutralnim namještajem, prirodnim dekoracijama i raznobojnim tradicionalnim delicijama. A na svečani ručak, osim uskrsnih dekoracija i prazničkog raspoloženja, svakako ponesite i Reflustat, oralnu suspenziju koja brzo i djelotvorno gasi “požar” u želucu izazvan prekomjernim uživanjem u slasnim pečenkama i oku ugodnim slasticama. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

diy-uskrsne-dekoracije-x2d-zabava-za-cijelu-obitelj-ndash-jgl-obitelj