Quiche sa šparogama, gljivama i povrćem

Počela je sezona šparoga i zašto se ove godine ne biste odmaknuli od svima omiljene fritaje sa šparogama? Donosimo vam malo drukčiji recept, pogodan za vegetarijance i vegane, u kojima će uživati cijela obitelj, pa i najmlađi.

U ovom receptu za quiche sa šparogama umjesto jaja korištena je kombinacija tofua i slanutkova brašna. Odličan je izbor i za doručak i za ručak, a obiluje zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas nahraniti nutrijentima i zasititi.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 šalice nasjeckanih divljih šparoga
  • 220 g gljiva po želji (narezanih na ploške)
  • 1 šalica narezanih rajčica
  • 2 šalice kelja ili špinata (narezanog)
  • oko 350 g svilenog (mekanog) tofua
  • 1 šalica slanutkova brašna
  • ¼ šalice prehrambenog kvasca 
  • 2 žlice sojina umaka
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog origana
  • ½ žličice kurkume u prahu
  • ½ žličice kala namaka (crne soli) ili himalajske soli
  • ¼ žličice crnog papra

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namastite željeznu tavu (pogodnu za pećnicu) ili pekač za quiche.
  2. U woku ili dubljoj tavi zagrijte malo ulja na srednjoj vatri pa dodajte šparoge, gljive, rajčice i kelj te pirjajte oko 5 minuta, tako da povrće malo omekša.
  3. U multipraktik ili blender ubacite tofu, slanutkovo brašno, prehrambeni kvasac, sojin umak, timijan, origano, kurkumu, sol i papar. Dobro izmiksajte.
  4. Maknite povrće i šparoge s vatre, dodajte im mješavinu s tofuom pa sve izmiješajte. Prebacite smjesu u tavu pa pecite oko 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Izvadite iz pećnice pa ostavite da se hladi 10-ak minuta.     

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

quiche-sa-parogama-gljivama-i-povrem-ndash-jgl-obitelj