Što sve trebate znati o proljevu kod djece

Proljev se javlja kod djece svih dobi, ali je nekako češći kod manje djece i beba. Najčešći uzroci su paraziti, bakterije i virusi, među kojima je najpoznatiji rotavirus.

Sve mame, one s iskustvom i one novopečene, znaju da je proljev najopasnije što se može dogoditi dojenčetu. Nakon samo jednog dana proljeva, dojenče može izgubiti toliko tekućine da mu je život u opasnosti. Zato za djecu mlađu od godinu dana kod proljeva uvijek valja zvati liječnika koji će dati adekvatne upute.

Da biste spriječiti dehidraciju, dijete mora piti te nadoknaditi izgubljenu tekućinu i elektrolite.

Kod starije djece proljev je uglavnom znak infekcije. Infekcija ima mnogo, a kako se kod djece, osobito one u dobi između 3 i 6 godina još uvijek izgrađuje imunitet, to ih čini iznimno podložnim oboljenju. Takav proljev obično prate grčevi, glavobolja, a nerijetko i povraćanje. Sve to znači da dijete, osim što će često trčati na toalet, neće htjeti ni jesti ni piti. Ali, da biste spriječiti dehidraciju, dijete mora piti te nadoknaditi izgubljenu tekućinu i elektrolite.

Voda i lagani čaj, a poslije i lagana hrana, najbolji su tretman. Za dan, dva proljev će proći. Ako traje dulje, trebali biste zvati liječnika. Međutim, što ako su u prvih nekoliko dana epizode proljeva veoma burne i česte? Tu u sprječavanju dehidracije pomažu Normia stop vrećice sa želatinskim tanatom. One smanjuju učestalost i trajanje proljeva već unutar 12 sati, a kako su neutralnog okusa i jednostavne za doziranje, s njihovom primjenom neće biti problema ni  kod djece mlađe od 3 godine za koje je Normia Stop sigurna jer se ne apsorbira i djeluje lokalno.

Želatinski tanat stvara zaštitni film na crijevnoj sluznici te tako sprječava prodor štetnih tvari odgovornih za proljev, bilo da je riječ o bakterijama, virusima ili toksinima. Normia nudi i vrećice rehidracijske soli koje svojim sastavom prate svjetske pedijatrijske smjernice, a dodatak cinka pomaže bržem oporavku organizma.

Komentiranje je zaključano.

to-sve-trebate-znati-o-proljevu-kod-djece-ndash-jgl-obitelj