Što je sve potrebno za sigurno ljetovanje s bebom

Jedva čekate otići na zasluženo ljetovanje, ali s obzirom na to da imate maleno dijete, postoji i doza stresa u vezi s pripremama i logistikom. Ljetovanje s bebom zahtijeva dodatnu pripremu i opremu kako biste osigurali sigurno i ugodno iskustvo, za sve. Evo nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir pri planiranju ljetovanja.

Pakiranje potrepština

Napravite popis stvari koje će vam trebati za dijete tijekom putovanja, a dio su vaše svakodnevice. To uključuje odjeću, pelene, vlažne maramice, bočice i dudu ako dijete koristi, igračke, krevetić za putovanje (prema potrebi), kolica i druge potrepštine za njegu bebe. U paketić kozmetike za bebu, uz blagi šampon i gel za pranje, svakako stavite i kremu za osjetljivo pelensko područje poput Dječje masti JGL koja svojim blagotvornim sastojcima učinkovito štiti od nastajanja neugodnog crvenila i iritacije u području pelena. Sprej za održavanje higijene nosa Aqua Maris Baby koji ispire bakterije, viruse i nečistoće iz bebina nosića, svakako bi se trebao naći u vašoj putnoj torbi. Ako u rezerviranom smještaju nemate perilicu rublja, svakako ponesite više odjeće. Čak i ako nešto zaboravite, uvijek možete kupiti u obližnjoj trgovini, no ako ima mjesta, bolje ponesite kako ne biste bili izloženi nepotrebnim troškovima.

Hrana

Ako dojite, hrana za vašu bebu uvijek je spremna, tako da je tu malo stvari koje trebate ponijeti, a i ono što vam treba, uglavnom je za vas. Međutim, ako dijete hranite zamjenskim mlijekom, ponesite dovoljno pripravka i bočica za cijelo putovanje. Također, razmotrite dostupnost hrane za dojenčad na odredištu, ako slučajno zatreba. Hrana je uvijek prioritet i ne polazite na put bez nje. Pobrinite se za svježinu i odgovarajuću temperaturu hrane/mlijeka, a u tome će vam pomoći termosice. Također, pobrinite se da beba bude dovoljno hidrirana tijekom cijeloga dana, osobito u toplim uvjetima.

Sigurnost u automobilu

Ako putujete automobilom na ljetovanje, provjerite je li sigurnosna sjedalica postavljena pravilno, prema uputama proizvođača. Pazite da beba bude sigurno pričvršćena tijekom cijele vožnje. Isto tako, važno je da nije prevruće u autu i da stajete svakih dva do tri sata kako biste bebu nahranili i izvadili iz sjedalice da se malo protegne. No, tijekom vožnje, čak i ako počne plakati, ne vadite je iz autosjedalice jer sigurnost uvijek dolazi ispred suza.

Smještaj

Pri izboru smještaja pobrinite se da je prikladan za obitelji s malom djecom. To će prije svega vama olakšati boravak u tom objektu. Najjednostavniji odabir su hoteli namijenjeni obiteljskim odmorima s djecom jer već imaju sve potrebno, a to vrlo jednostavno možete provjeriti na njihovim stranicama.

Zaštita od sunca

Bebe imaju osjetljivu kožu pa je važno osigurati zaštitu od sunca. Ponesite šešir koji štiti od UV zračenja, odjeću koja pokriva dijelove tijela i, ako je dijete starije od godinu dana, visok faktor zaštite od sunca 50+. Također, izbjegavajte izlaganje bebe direktnom suncu od 11 do 16 sati kada su UV zrake najjače.

Prva pomoć

Napravite komplet prve pomoći za bebe s osnovnim potrepštinama poput zavoja, antiseptika, toplomjera, lijekova za snižavanje temperature i drugih lijekova koje preporučuje pedijatar.

Rutina i udobnost

Ponesite na put i omiljene igračke, dekicu ili jastučnicu koji će djetetu pružiti sigurnost i udobnost u novom okruženju. Održavajte rutinu hranjenja, spavanja i igre kako bi se osjećalo sigurno i udobno.

Planiranje aktivnosti

Planirajte aktivnosti koje su prikladne za bebu. Istražite prigodne plaže, parkove, dječje klubove i ostale obiteljske aktivnosti koje su dostupne na odredištu.

Važno je napomenuti da se preporuke mogu razlikovati ovisno o dobi djeteta, zdravstvenim uvjetima i osobnim potrebama. Stoga je prije putovanja s bebom uvijek najbolje konzultirati se s pedijatrom kako biste dobili stručne smjernice i savjete prilagođene vašoj situaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

to-je-sve-potrebno-za-sigurno-ljetovanje-s-bebom-ndash-jgl-obitelj