S bebom na plaži – 5 stvari koje morate imati

Odlazak na plažu prava je avantura kad vodite i svoje najmlađe koji zahtijevaju posebnu brigu i njegu. Kako ne biste morali trčati kući ili u apartman po tu jednu sitnicu koju ste zaboravili, slijedi popis svih stvari koje biste trebali nositi sa sobom. 

Pelene i podloga za ležanje

Ako imate malu bebu, pelene su vam svakodnevica. Poželjno je imati i pelene za vodu jer one upijaju znatno manje tekućine, a i bebi će biti ugodnije u njima. Obvezno ih treba skinuti čim izađete s bebom iz mora te dijete presvući u suhu pelenu. Bebe ne biste trebali staviti samo na ručnik jer će ih nažuljati kamenčići, zato ponesite podložak kako bi im boravak na plaži bio što ugodniji. 

Grickalice i voda

Kako biste povratili energiju, imajte i spreman obrok. Ako dojite bebu, imate sreće jer je to najjednostavnije, hrana je uvijek spremna. Ako je beba na adaptiranom mlijeku, najlakše je imati termosicu s toplom vodom i steriliziranu bočicu s prahom koje po potrebi spojite i obrok je gotov za čas. Gotove kašice odlično će poslužiti kad ste na plaži, a za one malo veće bebe koje već znaju grickati, pripremite zdrave grickalice – krekere od pirova brašna, voće i povrće nasjeckano na komadiće… Bez vode nikuda, a osobito je važno ponijeti veću bocu vode ako na plaži nemate tuš pod kojim biste mogli oprati sol s bebine kože. Bebe često znaju dobiti osip od slane vode pa ih je dobro isprati nakon kontakta s morem.

Omiljena igračka

Kada nastupi dječja nervoza i ništa ne pomaže, uvijek je tu omiljena igračka, zar ne? Igračke će zaokupiti bebinu pozornost te joj pružiti osjećaj sigurnosti i ako je u nepoznatom okruženju. Ne morate nositi cijelu vreću igračaka, dovoljne su dvije do tri manje igračke koje možete rotirati dok ste na plaži.

Putna ljekarna

Sadržaj putne ljekarne prilagodite svojim i bebinim potrebama, ali uglavnom to uključuje kremicu za pelenski osip poput JGL Dječje masti koja štiti od nastajanja neugodnog crvenila i iritacije, vlažne maramice, gazu i zaštitu od komaraca u vidu kreme ili spreja. Ako je beba starija od šest mjeseci, ponesite i kremu sa zaštitnim faktorom prilagođenim nježnoj dječjoj koži. 

Zaštita od sunca

Iako se za bebe ne preporučuje boravak na direktnom suncu, pogotovo između 11 i 17 sati, uvijek je važno imati zaštitu od UV zraka. Najbolje je biti u prirodnom hladu pa, ako možete, birajte plaže koje imaju zaklon ili šumicu uz plažu. Osim toga, možete ponijeti šator ili suncobran. Dok je beba u vodi, obvezno joj glavu zaštitite šeširićem s UV zaštitom. Ako ne znate što biste radili od 11 do 17 sati, bazenčić s morskom ili slatkom vodom može biti od velike pomoći dok ne dođete do plaže u sigurno doba dana.

Sada ste spremni za prve uspomene s mora. Uživajte! 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

s-bebom-na-plai-x2d-5-stvari-koje-morate-imati-ndash-jgl-obitelj