Ljetna rutina njege lica od A do Z

Koža je najosjetljiviji dio našega tijela, osobito koža lica koja zahtijeva posebnu njegu. To pogotovo vrijedi za ovo ljetno doba u kojem je zbog izloženosti jakom suncu, morskoj soli i vjetru iznimno važno znati kako dubinski nahraniti kožu i sačuvati je zdravom i jedrom.

Čišćenje kože

Prvi korak u njezi kože svakako je čišćenje. Svako jutro potrebno je očistiti kožu sredstvom za čišćenje lica koje vam najbolje odgovara, a preporučuje se u rutinu čišćenja uključiti i piling lica dva do tri puta tjedno. Piling će ukloniti sve mrtve stanice kože i pripremiti lice za ostale proizvode. 

Hidracija

Sljedeći korak je dubinska njega lica, kremama, serumima i vitaminskim koncentratima. Krema je neizostavan dio njege ujutro i navečer, nakon što ste temeljito očistili lice. Tijekom ljeta u njegu valja uključiti i serum koji će temeljito nahraniti kožu jer je izloženost suncu i moru dodatno isušuje. Posavjetujte se sa stručnom osobom o tome koji je serum idealan za vašu kožu kako biste postigli prirodni sjaj i blistavost. Holyplantova linija proizvoda za njegu lica pogodna je za sve tipove kože, a u asortimanu nudi sve potrebno za održavanje svježine i elastičnosti kože. 

Glavni saveznik kože u ljetnim danima je krema sa zaštitnim faktorom!

SPF

Iako se preporučuje koristiti tijekom cijele godine, krema sa zaštitnim faktorom glavni je saveznik njege kože u ljetnim danima. Nikako ne preskačite taj korak. Kremu nanesite 15 do 30 minuta prije izlaganja suncu, a ponovno nanošenje obvezno je nakon kontakta s vodom, treninga ili brisanja lica ručnikom jer se pritom ukloni 30 do 40 % zaštitnoga sloja. Ako ipak dođe do oštećenja kože izlaganjem suncu, Combusten sprej pobrinut će se za njezino umirenje i obnovu. 

Make-up

Minimalizam je idealno rješenje za ljetni make-up. Nagomilavanje teških proizvoda na lice ljeti, može začepiti pore i uzrokovati neugodne prištiće ili osip na licu. Pudere jake pokrivnosti zamijenite laganim toniranim kremama te, ovisno o tipu kože, birajte samo kremaste ili praškaste make-up proizvode, nikako ih nemojte kombinirati.

Večernja njega 

Završni korak – njega prije odlaska na spavanje – izrazito je bitan. Obvezno odstranite make-up i SPF s lica kako bi se koža noću regenerirala te nanesite hranjivu kremu. Za dodatnu hidraciju i svježinu, možete na lice nanijeti i omiljenu njegujuću masku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ljetna-rutina-njege-lica-od-a-do-z-ndash-jgl-obitelj