Najbolje aplikacije za školarce

Internet je nepresušan izvor zabave, ali i prava, golema šuma znanja. Kroz nju se najlakše probiti pomoću edukativnih aplikacija koje učenje čine zabavnim i učinkovitim.

Svi klinci žele raketu kojom će se otisnuti u svemir, no rijetko koji su jednako ludi za vježbanjem matematike. U nedostatku prave rakete, može se sagraditi ona od lego kockica ili pak nacrtati neka uz pomoć nagrađivane aplikacije za crtanje, Drawing Box Free.

No, ako vašemu djetetu ne ide crtanje ili ga ne zanima likovni, tu je Mathmateer, igrica pomoću koje djeca grade raketu i lansiraju je u svemir. To nije moguće bez novca, koji pak valja zaraditi, i to rješavanjem cijeloga niza različitih matematičkih zadataka, što igricu pretvara u izvrsnu obrazovnu aplikaciju za djecu od 9 do 11 godina. I za pokojega odraslog entuzijasta. Za sve koji sanjaju o svemiru i žele sagraditi model Sunčeva sustava a nedostaje im mjesta, tu je Solar Walk Planets, koji donosi i mnoge dodatne informacije o svakom planetu.

Mačevi i vitezovi u popularnosti nimalo ne zaostaju za svemirom, a uzbudljivu borbu protiv zmajeva, trolova i goblina zabavni Medieval Math Battle spaja s rješavanjem matematičkih zadataka. Aplikacija nije besplatna, ali samo dva dolara otključavaju većinu operacija. Oni najmlađi, koji matematiku i brojeve tek upoznaju, ludi su za aplikacijom Bugs and Numbers, čijih je prvih pet igara namijenjeno predškolarcima, a drugih šest prvašićima.

Malo starijim klincima, onima od 4. do 6. razreda, bit će zanimljiv nagrađivani Hopscotch, aplikacija u kojoj mogu sami programirati i odmah se igrati onime što su napravili. Ljepota učenja putem aplikacija je u tome što one omogućuju i provedbu pokusa bez opasnosti da klinci slučajno unište učionicu ili da bankrotirate nabavljajući potrebne sastojke. Za izvrstan Labster, koji podučava biotehnologiju i mikrobiologiju, istraživanja su pokazala da, kad se koristi u učionici, povećava usvajanje gradiva za nevjerojatnih 70 posto.

Učiti engleski čini se nepotrebnim: djeca ga imaju u školi, slušaju u filmovima i igricama, pa kako ga onda neće znati? No, treba ga znati dobro, što nije lak zadatak jer engleski jezik ima više od milijun riječi, dok ih hrvatski ima svega četiristo tisuća. Memrise je besplatna aplikacija koja koristi humor kako bi ponukala ljude da lakše zapamte riječ nekoga stranog jezika, a dušu je dala da pokaže djeci kako i učenje može biti duhovito i zabavno.

Naravno, velike su šanse da klinci engleski već dobro znaju. To je svakako dobra vijest jer znači da mogu koristiti Duolingo, besplatnu aplikaciju pomoću koje ne samo da mogu naučiti poljski, ruski, njemački ili talijanski, nego i dvije vrlo bitne lekcije. Prvo, da je ponavljanje jezika majka građenja vokabulara, i drugo, da kod učenja jezika, ali i postizanja bilo kojega cilja, deset minuta svaki dan čini čuda! Sa zanimljivim aplikacijama i izvrsnim igrama, to ne bi trebao biti nikakav problem!

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
' . $next_post->post_title . ''; } ?>