Kako ublažiti simptome alergijskog konjunktivitisa

Jedan od popratnih simptoma proljetnih alergija često su i nadražene, crvene oči, koje svrbe i suze, a nerijetko se na kapcima pojavljuje i iscjedak. Ako se suočavate s takvim problemima, vjerojatno imate alergijski konjunktivitis.

Alergijski konjunktivitis posljedica je preosjetljivosti površine oka na potencijalne alergene koji su tijekom proljeća vrlo često u zraku. Pelud trava i drveća koje je u proljeće u punom cvatu, oko alergičara prepoznaje kao strano tijelo te se nastoji od toga obraniti, uglavnom pretjeranom alergijskom reakcijom. Stoga određeni broj ljudi u proljeće ima problema s očima, a alergijski je konjunktivitis vrlo često popraćen i rinitisom, sličnim simptomima koji napadaju područje nosa, odnosno gornjeg dišnog sustava pa se tako, osim sa suznim iziritiranim očima, bore i s nosom koji svrbi i curi.

Alergijski konjunktivitis može biti sezonskog ili nesezonskog karaktera. Osim sezonski izraženih alergena, mogu ga izazvati i alergije na grinje ili životinjsku dlaku, čija prisutnost ne ovisi o godišnjem dobu.

Alergijski konjunktivitis može biti sezonskog ili nesezonskog karaktera. Osim sezonski izraženih alergena, mogu ga izazvati i alergije na grinje ili životinjsku dlaku, čija prisutnost ne ovisi o godišnjem dobu.

U svakom slučaju, u borbi s alergijskim konjunktivitisom važnu ulogu igra prevencija. Redovito usisavanje prostora, praćenje peludnog semafora, pranje kose nakon duljih šetnji, provjetravanje prostora te presvlačenje odjeće pomažu u smanjenju prisutnosti peludnih zrnaca koja uzrokuju neugodne simptome.

Rješenje su i kapi za oči Vizol S Allergy, koje u kontaktu sa sluznicom oka stvaraju hidrokompleks u obliku filma koji štiti od kontakta s alergenima. Takav efekt događa se zahvaljujući jednom specifičnom sastojku kapi – ektoinu. Osim što stvaraju zaštitni film koji sprječava daljnje nadraživanje, kapi ublažavaju  svrbež, crvenilo i prekomjerno suzenje očiju.

Vizol S Allergy moguće je koristiti u kombinaciji s kapima Vizol S Intensive, koje imaju dvojako djelovanje: sadrže vitaminske pripravke koji potiču obnovu površine oka koje je potencijalno oštećeno trljanjem zbog svrbeža te ga blago hidriraju kako bi ostalo glatko i zdravo.

Uz takvu specijaliziranu i kvalitetnu njegu, vaše će oči lakše preživjeti sezonu napornih proljetnih alergija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-ublaiti-simptome-alergijskog-konjunktivitisa-ndash-jgl-obitelj