Aktivnosti protiv korona stresa za cijelu obitelj

Novonastala situacija uzrokovana pojavom pandemije dovela je do znatnih životnih promjena – kako odraslih, tako i djece. Međutim, u toj neizvjesnosti iznimno je važno okupirati misli najmlađih pozitivnošću te potaknuti obiteljska druženja.

Društvene igre

Društvene igre već godinama uveseljavaju brojne obitelji, a ako ste možda i zaboravili da ih imate, sada je pravo vrijeme da se poslužite njima. Vi ćete tako ukloniti svoje najmlađe od televizora i kompjutora te se u potpunosti posvetiti njima, a djeca će se fokusirati na zabavu i smijeh. Svima dobro, zar ne? Kako bi igranje društvenih igara postalo dio vaše obiteljske rutine, organizirajte turnire ili natjecanja. Bilježite rezultate, to će sigurno motivirati djecu da kontinuirano žele sudjelovati. 

DIY projekti

Druga opcija kako smanjiti stres i uključiti cijelu obitelj u zajedničku aktivnost mogu biti DIY projekti. Ako vam ne pada na pamet niti jedna ideja o tome što biste mogli raditi, razgovarajte s djecom te saznajte što bi oni voljeli. Mogli biste se poigrati uređenjem doma, dječjih soba, kreirati modnu liniju, osmisliti novu društvenu igru, zajedno učiti peći kolače… Što god odabrali, najbitnije je da su svi uključeni te da tu aktivnost i roditelji i djeca dožive kao kvalitetno druženje i posvećenost, a ne obvezu. 

Boravak u prirodi

Najjednostavnija aktivnost, ali često zanemarena – kretanje. Unatoč epidemijskim mjerama i potrebnoj opreznosti, bitno je da se i dalje krećemo i pokušavamo održati aktivan stil života. Djeca ionako previše vremena provode   zabavljajući se na mobitelima i ostalim uređajima. Stoga organizirajte šetnju po kvartu ili pak malo zahtjevnijem terenu, planinarskoj stazi. To je savršena aktivnost za vikend. I naravno, ne zaboravite na zdravu prehranu i sve higijenske mjere kako biste i vi i vaša djeca bili sigurni. 

Djeca ionako provode previše vremena zabavljajući se na mobitelima i ostalim uređajima. Stoga organizirajte šetnju po kvartu ili pak malo zahtjevnijem terenu, planinarskoj stazi. To je savršena aktivnost za vikend.

U svakodnevicu uključite i Profile VIS suspenziju koja sadrži 20 milijardi dobrih bakterija, Q10 i B kompleks te je odličan izbor za jačanje imuniteta i održavanje vitalnosti organizma.

Koristiti vam može i Magnezij TOP DIREKT – dodatak prehrani koji pridonosi ravnoteži elektrolita te normalnoj funkciji mišićnog i živčanog sustava, a ujedno smanjuje umor i iscrpljenost. Izvrstan je izbor za sve koji žive ubrzanim tempom života, a u tu kategoriju svakako spada svaki roditelj.

I ne zaboravite ono najvažnije – uživajte u obiteljskim trenucima, koju god aktivnost izabrali!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

aktivnosti-protiv-korona-stresa-za-cijelu-obitelj-ndash-jgl-obitelj