Kako tretirati očne alergije

Očne alergije najčešće idu pod ruku s ostalim alergijskim simptomima poput kihanja, kašljanja, gušenja, curenja nosa i kožnih reakcija. Oko se bori protiv čestica koje mu smetaju, a reakcije poput crvenila, svrbeža, oticanja kapaka i suzenja svi prepoznajemo kao alergijske.

Najbolje što možete učiniti je prestati oči izlagati kontaktu s alergenima, ali to je mnogo lakše reći nego učiniti – kako ukloniti pelud iz zraka u vrijeme cvatnje!? Srećom, postoje razni načini da si pomognete preživjeti to razdoblje. Pravilna higijena oka, odmaranje oka i često ispiranje prva su pomoć pri alergijskim reakcijama.

U slučaju jačih reakcija, obvezno posjetite specijalista oftalmologa i alergologa kako bi vam propisali antihistaminičke kapi ili kombiniranu terapiju. Nitko si ne može pomoći, a da ne trlja oko barem malo, a to pak može dovesti do upale.

Stoga se prepustite u ruke stručnjaka, koji će vam, ovisno o stupnju upale, odrediti kada i koliko ćete koristiti lijekove. Pozorno slušajte specijalista jer se neke kapi ne smiju koristiti više od nekoliko dana, poput onih kortikosteroidnih. Alergolog će pak znati jesu li vam potrebni oralni antihistaminici.

Jedna od posljedica očne alergije je i suho oko. Suhoća uzrokuje nesnosno peckanje, svrbež i osjećaj da vam je prašina upala u oko, iako to nije tako. Kod ovih vrlo neugodnih simptoma može pomoći Vizol S Allergy. Prikladne su i za posebno osjetljive oči jer ne sadrže nikakve konzervanse koji bi mogli dodatno potaknuti alergijske reakcije. Za one koji nisu vični ukapavanju kapi u oko, Vizol S Allergy kapi dolaze s inovativnim aplikatorom kojim se potrebna terapija može nanijeti lako i bez kapanja sa strane.

Pri liječenju alergijskih reakcija oka nemojte se obazirati na narodne savjete i lijekove jer ukapavanje bilo kakvih nesigurnih supstancija u oko može prouzročiti još gore reakcije ili oštećenja oka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-tretirati-one-alergije-ndash-jgl-obitelj