JGL Savjetovaliste

Postavite nam pitanje ili pogledajte odgovore na pitanja drugih korisnika koje smo objavili.

  Poštujemo vašu privatnost - sve objave u JGL Savjetovalištu su anonimne!
  JGL Savjetovaliste
  Ostalo

  Poštovani, dugi niz godina imam problema s preskocima srca, nekad pojedinačan preskok, a nekad i vise puta za redom. Najviše mi se dešava nakon jela, određenih pokreta, kad se iznerviram; kao da zastajkuje i u tom trenutku izgubim dah, kašljanjem ga vratim u normalan ritam. U zadnje vrijeme bilo koji napor, strah ili veća aktivnost, ili nekad ničim izazvano, preskače i izgubi ritam, kao da na sekundu zastane i dok se ne smiri, tek tad se u vrati u pravilan ritam. Ne smijem nigdje požuriti, potrčati ili bilo što vezano uz neki napor, srce odmah gubi ritam, gubim dah, grozan osjećaj. Radila sam ultrazvuk, EKG, eho srca, nalaz je uredan. Možete li mi reći koliko je to zapravo opasno? I može li želudac utjecati i izazivat ovakve probleme. Hvala.

  Poštovana, 

  u JGL Savjetovalištu nemamo kardiologa, pa će naš odgovor biti načelan.

  Preskakanje otkucaja srca (ako je srce isključeno kao uzrok) može se javiti kao posljedica fizičkog napora, stresa, nakon konzumiranja kofeina, alkohola, kao posljedica pojačanog rada štitnjače, bolesti žučnog mjehura, nakupljanja zraka u želucu, crijevima, nepodnošenje laktoze itd. Stoga poslije obroka ne smijete leći, bilo bi dobro da izbjegavate svježe mlijeko jer sadrži laktozu, ultrazvuk trbuha isključio bi bolest žučnjaka, savjetovanje s gastroenterologom se također savjetuje. Ako niti savjeti gastroenterologa ne pomognu, onda bi trebalo razmišljati o psihičkim problemima (strah, stres).

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Poštovani, planiramo djetetu od 2 godine dati Prolife suspenziju jer idemo na more. Zanima nas smije li piti mlijeko i mliječne proizvode dok pije suspenziju?

  Poštovana,

  za vrijeme korištenja Prolife suspenzije dijete smije konzumirati mlijeko i mliječne proizvode.
  Za dvogodišnje dijete dnevna je doza 1/2 bočice, ostatak ostavite u hladnjaku za slijedeći dan ili popijte Vi.
  Obratite pažnju na pravilno otvaranje bočice, slijedite crtež na uputi, jer depo u kojem se nalazi djelatna tvar nalazi se ispod čepa. Kada čep zavrnete do kraja vidjet ćete da se poklopac depoa otvorio i da aktivne tvari u prahu cure u tekućinu u bočici. Dobro protresite, 15x da se tvari otope.
  Prolife suspenzija uzima se 1x na dan, poslije jednog obroka.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Dobar dan, svakih nekoliko tjedana noću me bude grčevi u listovima. Istezanje pomogne u tom trenutku i dan poslije ne osjećam posljedice. Ne mogu povezati grčeve s fizičkim naporima. Trebam li potražiti savjet liječnika ili je ovo normalna pojava? Je li ju moguće spriječiti? Puno hvala.

  Poštovani,

  grčevi u listovima tijekom noći najčešće su posljedica gubitka magnezija (prekomjerno znojenje, fizički napor, nedovoljan unos putem hrane).
  Zato Vam predlažemo da obratite pažnju na unos tekućine, dio može biti i mineralna voda, u jelovnik uključite više zelenog lisnatog povrća, bananu, orašaste plodove, sjemenke, zobenu kašu.
  Predlažemo da uzmete naš MAGNESIUM TOP DIREKT u granulama s vitaminom B6.
  Doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a uz vitamin B6 i normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti.

  Proizvod dolazi u obliku granula koje se primjenjuju direktno u usta, bez otapanja u vodi.
  Namijenjen je odraslima i djeci starijoj od 12 godina u dozi od jedne vrećice dnevno.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Mogu li se Prolife probiotici uzimati svakodnevno?

  U paleti Prolife imamo puno proizvoda, ne znam na koji se proizvod odnosi pitanje.
  Prolife suspenziju preporučujemo uzimati tjedan dana, da se zaustavi proljev, a Prolife kapsule s enzimima mjesec dana, da se potakne metabolizam. Prolife VIS suspenziju bilo bi dobro uzimati barem mjesec dana, a može i dva, za oporavak organizma tijekom i poslije bolesti, za vrijeme jakog fizičkog napora (sportaši, fizički radnici, rekreativci).

  Dakle, nedostaje mi informacija o kakvim se zdravstvenim problemima radi kako bih preporučila odgovarajući Prolife proizvod i dužinu primjene.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Poštovani, dobio sam terapiju amoksicilina za helikobakter i preporuku za probiotike. Koje biste preporučili i kako ih najbolje kombinirati s antibiotikom? Puno hvala na odgovoru.

  Poštovani,

  predlažemo da uz Amoxiciklin kapsule uzmete probiotik Normia kapsule. Za trajanja terapije antibiotikom uzmite 2 Normia kapsule, razmak između antibiotika i probiotika mora biti barem 2 do 3 sata jer antibiotik, osim što uništava štetne bakterije (HP), uništava i korisne. Nakon antibiotika nastavite s Normia kapsulama 1×1 poslije doručka još 4 tjedna. U tom će se periodu izregulirati mikroflora u crijevima. Probiotik držite u hladnjaku da se zadrži visok broj živih probiotičkih sojeva pa će i učinkovitost biti bolja.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Poštovani, smije li beba od 22 mjeseca uzimati Prolife enzime (samo prah naravno) kao pomoć kod refluksa i malapsorpcije. Imao je teške želučane infekcije i 3 kure antibiotika i sada se ne apsorbiraju dobro masti i vlakna, a inače od rođenja ima silent refluks, koji ga noću stalno budi. Zanima nas dostavljate li svoje proizvode u Australiju, mi živimo u Perthu, ali ih ne možemo nabaviti.

  Poštovana,

  primjena enzima u djece mora biti pod nadzorom pedijatra. Neophodno je pridržavati se točnih doza – količine enzima koje pedijatar savjetuje. Mi smo uvoznici Prolife enzima koje proizvodi Zeta Farmaceutici iz Italije. Predlažemo da im se javite, možda imaju pedijatrijski oblik lijeka. Mi ne šaljemo proizvode u Australiju.
  Mišljenja smo da bi Vašem mališanu osim dijetalne prehrane pomoglo povišeno uzglavlje (madrac povišen 45 °) i primjena kvalitetnih probiotika za oporavak mikroflore u crijevima, a koje ćete sigurno naći u Australiji.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Poštovani, koliko dana smije dijete u dobi od 6 godina i 11godina uzimati Prolife suspenziju nakon terapije antibiotikom? Preporuča li se suspenzija zdravoj djeci s vremena na vrijeme kao dodatak prehrani? U kojem vremenskom intervalu?

  Poštovana,

  predlažemo da djetetu dajete Prolife suspenziju tjedan dana, 1×1 bočicu, poslije jednog obroka. Obratite pozornost na pravilno otvaranje bočice, slijedite crtež na uputi, zategnite čep toliko da se otvori spremnik s djelatnom tvari ispod čepa. Vidjet ćete kako je djelatna tvar iscurila u tekućinu, dobro protresite i dajte djetetu da je popije.
  Indikacija Prolife suspenzije su: proljev, uspostava normalne mikroflore za vrijeme ili poslije uzimanja antibiotika, zatvor, nadutost.

  Ako želite podići imunitet djetetu, onda je opravdano uzeti kombinaciju alfa glukana i bifidobakterija, koju imamo u Alfabiotiku junior 300 mg.  Kombinacija alfa glukana i probiotika podiže otpornost, djelujući udruženo. Daje se u jesenskom periodu, pred polazak u školu ili zimskom periodu kada su djeca izložena respiratornim infekcijama.
  Uzima se 1×1 na dan, poslije jednog obroka, 6 tjedana.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Mogu li vašu Prolife suspenziju mogu piti osobe alergične na mlijeko? Vidim da nema laktoze, ima li ostalih mliječnih sastojaka? Hvala unaprijed.

  Poštovana,

  Prolife suspenzija ne sadrži laktozu. Za sve sastavnice imamo potvrdu od proizvođača (Zeta Farmaceutici) da nije potrebno navođenje alergena (mlijeko koje uključuje laktozu), pa zaključujemo da ne izaziva alergiju. Proizvod sadrži liofilizirane bakterije koje pripadaju sojevima mliječno-kiselog vrenja. Vjerujemo da to ne može biti okidač za alergijsku reakciju.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Ostalo

  Zanima me je li uistinu znanstveno ustanovljeno pozitivno djelovanje crnog vina (u maloj količini) na krvožilni sustav? Isto tako, zanima me bih li ja uz tabletu za tlak i srce mogao popiti 1 dl vina poslije ručka? Već 5 godina, otkad mi je otkriven povišeni tlak i ubrzani srčani ritam, nisam ni okusio alkohola. Međutim, prijatelji mi govore da pretjerujem. Hvala!

  Poštovani, u literaturi postoji sve više istraživanja i dokaza koji doista pokazuju da male količine alkohola (1 – 2 dl bijelog ili crnog vina) pozitivno djeluju na kardiovaskularni sustav, smanjuju učestalost infarkta srca i sl. Također, postoje i dokazi da je više od 2 dl dnevno štetno jer dovodi do povišenja krvnog tlaka i slabljenja srca u srčanih bolesnika. Pacijentima koji su do sada konzumirali vino kažem da je 1 dl dobar za srce, 2 dl je neutralno, a više od toga je štetno. Iznimka su bolesnici s napadima aritmija (fibrilacije atrija) povezanih s konzumiranjem alkohola i bolesnici s uznapredovalim srčanim zatajenjem kojima ipak ne preporučujem konzumiranje alkohola.

  Srdačan pozdrav,

  Sandro Brusich, dr. med.

  Opširnije
  Ostalo

  Imam 35 godina. Težak sam oko 120 kg, imam visok tlak (105/160). Laboratorijskim pretragama utvrđena je bakterijska upala mjehura. Dobio sam lijek koji sada uzimam. Je li ta upala dovela do povišenog krvnog tlaka ili je u pitanju nešto drugo ? Koje pretrage trebam napraviti?

  Poštovani,

  čini se da imate prekomjernu tjelesnu težinu, no bez podatka o visini ne možemo to sa sigurnošću tvrditi. Ako Vam to nije problem, naknadno nam javite i svoju visinu kako bismo odredili Vaš indeks tjelesne mase. To je važno jer je prekomjerna tjelesna težina opterećenje i za zglobove i za krvožilni sustav i srce. To je često razlog zbog kojeg dolazi do povišenja krvnog tlaka, stoga predlažemo da pripazite na jelovnik i količinu unesene hrane. Usto, neophodno je smanjiti unos soli jer sol također povećava krvni tlak. Gotova hrana, suhomesnati proizvodi, grickalice, ali i slatkiši, sadržavaju veće količine soli koja štetno utječe na zdravlje. Nakon terapije kontrolirajte mokraću (bakteriološki nalaz) da vidite jeste li se riješili bakterijske upale. Ako duže vrijeme imate upalu mjehura i ako je ne liječite, može se proširiti na bubrege. Oni su vrlo osjetljivi i skloni trajnom oštećenju, što opet dovodi do povišenja krvnog tlaka. Predlažemo i da se svaki dan razgibate i prošećete jer sjedilački način života također loše utječe na tlak i tjelesnu težinu. U međuvremenu kontrolirajte krvni tlak – ako je i dalje povišen, potrebno je obaviti dodatne pretrage na koje će Vas uputiti Vaš obiteljski liječnik (KKS, urin, jetrene probe, urea, ekg…)

  Opširnije
  bez-naslova-ndash-jgl-obitelj