JGL Savjetovaliste

Postavite nam pitanje ili pogledajte odgovore na pitanja drugih korisnika koje smo objavili.

  Poštujemo vašu privatnost - sve objave u JGL Savjetovalištu su anonimne!
  JGL Savjetovaliste
  Nos

  Poštovani, molim vas informaciju vezano za program Aqua Maris. Koji sprej za nos se preporuča kod trudnica za održavanje pogodnosti i splašnjavanje edema sluznice nosa. Hvala unaprijed. Lijep pozdrav

  Poštovana,

  zbog hormonalnih promjena u trudnoći dolazi do oticanja sluznice u nosu, začepljenosti i teškoća s disanjem. Tijekom trudnoće možete koristiti Aqua Maris® Hypertonic sprej za nos ili Aqua Maris® Strong sprej za nos.
  Zbog svoje prirodnosti i blagosti, to su rješenja za začepljen nos tijekom trudnoće i dojenja, kada se drugi lijekovi ne preporučuju.

  Aqua Maris® Hypertonic sprej za nos blaži je od Aqua Maris Strong spreja, pa bismo Vam za početak njega preporučili. Raspršiti 1 do 2 puta u svaku nosnicu, nekoliko puta na dan, a po potrebi i više. Vjerujemo da će Vam pomoći, a u slučaju da Vam treba jače sredstvo, na raspolaganju Vam je i Aqua Maris Strong sprej.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Poštovani, moja beba ima dvadeset dana. Smijem li koristiti vaš baby sprej za nosić ili da ipak koristim kapi? Hvala unaprijed.

  Poštovana,

  prva 4 tjedna beba je novorođenče, njemu smo namijenili Aqua Maris Bebe kapi. Kapaju se u ležećem položaju. Kad ih otvorite vrijede 3 dana.
  Od prvog mjeseca bebina života možete ispirati nosić Aqua Maris Baby sprejom za nos. Sprej se raspršuje u lagano ukošenom položaju, polegnite gornji dio tijela bebe na jastuk. Budući da sprej ima poseban aplikator koji štiti sadržaj bočice da ne dođe do zagađenja, može se koristiti dok ga ne potrošite.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Poštovani, smijem li koristiti sustav za ispiranje nosa sa soli i esencijalnim uljem mirte i smilja u trudnoći.

  Poštovana,

  primjena eteričnih ulja u trudnoći se ne preporučuje. Zato, bez obzira na to što se u Aqua Maris talasoterapiji nalazi ljekovito eterično ulje mirte i smilja, ne savjetujemo ga trudnicama.
  Pretpostavljamo da Vas muči „začepljen” nos u trudnoći, što je česta smetnja, a javlja se zbog djelovanja hormona na kapilare u nosnoj sluznici. One se prošire, sluznica oteče, a trudnica ne može disati na nos.
  Predlažemo da uzmete naš proizvod za odčepljivanje nosa Aqua Maris Hypertonic sprej za nos, ili Aqua Maris Strong sprej za nos.
  Aqua Maris Hypertonic sprej za nos namijenjen je za blaže i srednje jake smetnje, a Aqua Maris Strong sprej za nos namijenjen je za jake smetnje.
  Oba se spreja mogu koristiti više puta dnevno. Ne sadrže konzervanse, prirodni su, odčepljuju nos i štite sluznicu. Kada smetnje prođu, možete koristiti Aqua Maris Classic sprej, izotonični sprej za čišćenje nosa i održavanje vlažnosti sluznice nosa.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Mogu li koristiti Aqua Maris® sustav kod djeteta od 10 godina, zbog eteričnih ulja koje sadrži. Unaprijed hvala.

  Poštovana, 

  Aqua Maris® Talasoterapija prirodna je morska sol iz Jadrana s više od 80 minerala, obogaćena eteričnim uljima mirte i smilja i namijenjena je za korištenje uz Aqua Maris® Talasoterapija sustav za ispiranje nosa i sinusa.

  Osobe s problemima sa sinusima i alergijama mogu ponoviti postupak nekoliko puta tjedno. Namijenjen je djeci starijoj od 6 godina uz asistenciju odrasle osobe. 

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Mene zanima bi li nešto od vaših proizvoda pomoglo pri izrazitoj suhoći u nosu koja traje već dugo i došlo je do toga da me steže, boli, peče u nosu i suho je za izluditi. Koristim fiziološku i mast Nisita, ali pomaka nema.

  Poštovana,

  predlažemo da prekinete s primjenom masti u nos.
  Aqua Maris Plus sprej namijenjen je za suhoću sluznice u nosu. Kombinacija prirodno ljekovitih svojstava morske vode i provitamina B5 (d-pantenol) doprinosi oporavku sluznice u nosu, bez obzira na to što je uzrok (kronična upala, duhanski dim, dugotrajna primjena lijekova, zagađen radni okoliš i sl.).
  Potrebno je raspršiti Aqua Maris® Plus sprej za nos 1 do 2 puta u svaku nosnicu, više puta dnevno. Prije prvog korištenja uklonite čep i pritisnite pumpicu 2 do 3 puta kako bi se oslobodio zrak.

  Srdačan pozdrav, JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Mogu li trudnice koristiti Aqua Maris ? Specijalist za uho, grlo i nos preporučio mi je taj proizvod. Rekao je da uzmem posebno za grlo, a posebno za nos. U ljekarni su mi ponudili jedan proizvod za koji kažu da se koristi i za nos i grlo (u malo većoj bočici). Je li to točno ?

  Poštovana gospođo,

  trudnice mogu koristiti AQM proizvode pa tako i sprej za grlo i nos. U ljekarni su Vam savjetovali da uzmete veće pakiranje izotoničnog spreja za nos. Sadržaj izotoničnog spreja za nos teoretski se može slijevati u grlo ako zabacite glavu unazad. Međutim, to je manja količina nego kada sprej nanesete izravno u grlo. Sprej za grlo može biti izotoničan, ali i hipertoničan (jači). Ako uz začepljen nos imate i upalu grla, pretpostavljamo da je specijalista ORL-a savjetovao izotoničan sprej za nos i hipertoničan sprej za grlo. Uz to, svaki od tih sprejeva ima i adekvatnu pumpicu-raspršivač pa je to još jedan razlog da uzmete posebne proizvode za nos i grlo.

  Srdačan pozdrav,

  JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Može li se sustav za ispiranje nosa upotrijebiti za djecu, i ako može, za koju dob ? Moj unuk ima 10 godina i dugotrajne problem sa sluznicom nosa i grlom. Nije alergičar.

  Poštovana gospođo,

  s obzirom na to da Vaš unuk nije alergičar, ne treba ispirati alergene iz nosnih hodnika. Mislimo da bi redovitim korištenjem izotoničnog spreja za nos Aqua Maris oporavio nosnu sluznicu. Sustav za ispiranje koristi se dvaput tjedno, dok se sprej može koristiti više puta na dan (pet puta je dovoljno da se sluznica ovlaži, da se odstrane eventualne nečistoće i dodaju mikronutrijenti koji su neophodni u revitalizaciji nježnog epitela). Sprej Aqua Maris praktičan je jer ga dječak može staviti u džep i ponijeti u školu te ga upotrijebiti tijekom školskog odmora.

  Opširnije
  Nos

  Da li je Aqua Maris siguran za upotrebu kod začepljenog nosa kod trudnica?

  Poštovani,

  Aqua Maris trudnice i dojilje mogu koristiti bez straha, jer se radi o prirodnom ljekovitom proizvodu.

  Srdačan pozdrav

  JGL Savjetovalište

  Opširnije
  Nos

  Poštovani, moja petogodišnja kćerka je sklona respiratornim infekcijama, ide u vrtić. Često dobiva antibiotike, Operil kapi za nos. Dobrog je apetita, normalno je uhranjena. Postoji li prirodni način da se djetetu pomogne? Čitala sam o probioticima koji podižu otpornost, propolisu, morskoj vodi koja ispire i ublažava upalu nosa, grla, ali se ne usudim na svoju ruku dati djetetu. Neugodno mi je pitati našeg pedijatra.

  Davanje probiotika kroz nešto duži period (2-4 mjeseca) može imati samo povoljan učinak na respiratorne tegobe. Međutim, trebalo bi isključiti moguću alergijsku prirodu smetnjama, pitanje je da li su adenoidi ili krajnici uzrok ovih smetnji (pregled ORL), dok mogućnost težih imunoloških bolesti nije vjerojatna s obzirom na uredan rast i razvoj djeteta. U zaključku probiotici – da, preporučujem jednu do dvije Normia vrećice na dan, ali prije ili u tijeku davanja svakako napraviti pregled kod ORL i alergologa.

  Srdačan pozdrav,

  Prof.dr.sc. Mladen Peršić, dr.med.

  Opširnije
  Nos

  Moja dvogodišnja djevojčica je često prehlađena. Pedijatrica preporuča da joj nos ispirem s fiziološkom otopinom. U ljekarni sam našla letak o Aqua Maris Baby kapima i spreju. Da li bi ovi proizvodi bili djelotvorniji u čišćenju i oporavku nosića obzirom da sadrže morsku vodu?

  Vašoj djevojčici slobodno dajte Aqua Maris proizvode namijenjene djeci, a iako učestalost prehlada nije etiološki vezana uz alergiju, dodatak bi eventualno mogla biti alergološka obrada.

  Srdačan pozdrav,

  Prof.dr.sc. Mladen Peršić, dr.med.

  Opširnije
  bez-naslova-ndash-jgl-obitelj