Zašto su mjere prevencije ključne za zdravlje?

Razina različitih virusa u zraku upravo je na svom vrhuncu! Da biste smanjili mogućnost zaraze, dobro je biti pravodobno informiran o mjerama prevencije koje mogu spriječiti obolijevanje ili daljnje širenje virusa.

U cilju sprječavanja širenja raznih virusa iznimno je važno tijekom rizičnoga razdoblja i nakon boravka u rizičnim situacijama (mjesta s velikim protokom ljudi, kontakt s bolesnom osobom itd.) pojačano se brinuti o higijeni vlastitoga tijela, ali i predmeta koje koristimo. Pritom posebno važnu ulogu ima dezinfekcija ruku, za što preporučujemo Dermospray. Dermospray je lagani antiseptik za kožu koji će pomoći kod dezinfekcije površinskih ogrebotina kože, ali i uništavanja bakterija i kvasnica. Zapamtite, važna je i dezinfekcija raznih površina preko kojih je moguće prenijeti zarazu. Stoga uvijek dezinficirajte telefonske slušalice, kvake, tipkovnice i ostale površine pomoću 70-postotnog Denaturiranog alkohola koji možete pronaći u ljekarni. 

Osim izravnim kontaktom ili preko kontaminiranih površina, virusi se šire i zrakom. Stoga je – u cilju prevencije – potrebno posvetiti i veću pozornost higijeni nosne šupljine, čisteći je od nečistoća i potencijalnih virusa uz pomoć aerosolnih sprejeva kao što je Aqua Maris Clean. Taj sprej na bazi morske vode pomoći će kod uklanjanja nečistoća i zaštite nosne sluznice od bakterija i virusa s kojima dolazi u kontakt putem zraka. Osim spreja, za higijenu nosne šupljine možete koristiti i Aqua Maris talasoterapijski sustav za ispiranje nosa pomoću morske vode. Nemojte zaboraviti preventivno zaštiti i ždrijelo koje je također izloženo nakupljanju virusa i bakterija. U tu svrhu može se koristiti sprej Septogal, koji će pomoći u sprječavanju nastanka različitih upala te smiriti simptome prehlade. I savjet zlata vrijedan – kako bi se spriječilo prenošenje virusa zrakom, potrebno je prostorije redovito provjetravati!

 

U cilju sprječavanja širenja raznih virusa iznimno je važno tijekom rizičnoga razdoblja i nakon boravka u rizičnim situacijama pojačano se brinuti o higijeni vlastitoga tijela, ali i predmeta koje koristimo.

 

U cilju prevencije potrebno je raditi i na jačanju imuniteta, a u tome pomaže redovita konzumacija probiotika, koji tijelo opskrbljuju dobrim bakterijama. Dermospray sadrže u sebi vrijedne sastojke koji će pomoći organizmu u borbi s virusima. Primjenjujući navedene mjere prevencije u kombinaciji s dobrim životnim navikama kao što su raznovrsna prehrana, redovita tjelovježba i detoksikacija, trebali biste ostati zdravi i u jeku sezone raznih virusnih oboljenja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zato-su-mjere-prevencije-kljune-za-zdravlje-ndash-jgl-obitelj