Zašto je važno ispirati nos

Ispiranje nosa i sinusa morskom vodom stara je tehnika koja može uvelike pridonijeti očuvanju zdravlja i prevenciji infekcija gornjih dišnih putova. Ispiranjem virusa, bakterija, alergena, sluzi i drugih nečistoća iz nosa i sinusa jača se lokalni imunitet, a može se provoditi koristeći sprej za nos ili sustav za ispiranje nosa otopinom s obogaćenom morskom soli.

Važnu ulogu u održavanju normalne funkcije sluznice nosa i prohodnosti gornjih dišnih putova imaju oligoelementi. Može ih se pronaći u sprejevima Aqua Maris Clean koji, uz oligoelemente, sadrže morsku vodu iz Jadrana bogatu solima. Njihova upotreba preporučuje se i prije prvih simptoma gripe, prehlade i alergije u cilju prevencije, a s obzirom na to da podržavaju fiziološko stanje sluznice i nemaju sistemskih učinaka, prikladni su za djecu, trudnice i dojilje. 

Ispiranje nosa također se može vršiti uporabom izotonične ili hipertonične slane otopine, čime se, osim uklanjanja nečistoća, povećava funkcija nosa u zaštiti organizma od virusa, bakterija i alergena. Cjelovit talasoterapijski učinak odnosno spoj djelovanja morske soli i ljekovitoga bilja Mediterana može se postići Aqua Maris Talasoterapijom koja se preporučuje kod kronično začepljenog nosa, upala sinusa i alergija. Posebno se preporučuje svima koji se profesionalno ili rekreativno bave sportom. 

Kod brige za nos ne smije se zaboraviti na naše najmanje. Dječji nos zahtijeva posebnu njegu. Aqua Maris Baby kapi za nos i sprej pogodni su za uporabu od najranije dobi. Anatomski oblikovan aplikator omogućuje sigurnu i nježnu primjenu u ležećem položaju kojom možete osigurati zdravo disanje vaše bebe.

Liječnici pedijatri i ORL podržavaju tehnike ispiranja nosa morskom vodom i smatraju ih učinkovitima jer, osim što se njima znatno smanjuju problemi upala gornjih dišnih putova i alergije, ispiranje nosa morskom vodom direktno smanjuje potrebu korištenja lijekova. Ako niste sigurni kako pravilno isprati nos, za vas smo pripremili video s uputama, a možete ga pogledati niže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zato-je-vano-ispirati-nos-ndash-jgl-obitelj