Zabava kroz sportske aktivnosti u moru

Uz visoke temperature, teško je uopće pomišljati na tjelovježbu, no ako ljeto i godišnji odmor provodite uz more, gubitak kalorija postići ćete već samim zaronom. Učvrstite tijelo i zabavite se mnoštvom sportskih aktivnosti kojima se možete baviti u morskoj vodi!

Plivanje i ronjenje

Ove aktivnosti u osvježavajućoj vodi pokrenut će sve mišiće tijela, a ujedno jačaju kapacitet pluća te ne opterećuju zglobove. Ne morate svakodnevno nabijati kilometražu plivajući ili roneći, dovoljno je da izmjenjujete stilove i tempo, a pomoći će i ako izazovete prijatelje na utrku do prve obližnje bove ili plaže. Ponesite i masku i peraje, ljepota podvodnoga svijeta navest će vas da morske dubine istražujete svakodnevno.

Odbojka i picigin

Odbojku na pijesku zamijenite morskim terenom, pa čak i ako nemate postavljenu mrežu koja odvaja timove. Spoj neprestanog skakanja i uranjanja zahtijevat će mnogo energije, no time ćete dodatno jačati mišiće nogu i ruku. U picigin uključite i najmlađe s obzirom na to da se igra u plićaku, samo odaberite dio plaže na kojemu imate dovoljno prostora za kretanje i, naravno, padove.

Windsurfing i Stand Up Paddling

Kada zapuhne maestral i stvori valove, iskušajte windsurfing i odvažite se na postizanje adrenalinskih brzina. Ne zaboravite se pritom dobro zaštititi kremom za sunčanje! Ako ste željni još veće brzine, isprobajte SUP, spoj surfanja i veslanja. Te aktivnosti aktiviraju mišiće cijeloga tijela, a posebice jačaju ruke, noge i leđa. Ako dodatno želite održati vitalnost i otpornost organizma, preporučujemo Prolife Vis, namijenjen svima koji žive intenzivnijim tempom.

Aerobik i joga

Plićak može poslužiti kao savršeno udobna prostirka za izvođenje svih onih asana koje vam u uobičajenom joga studiju predstavljaju problem. Stoj na rukama i most znatno je lakše izvesti u moru, a ako padnete, samo izronite i pokušajte ponovno. More, posebice kada je valovito, pruža izvrstan otpor mišićima pa iskoristite njegovu snagu i razgibajte se te trčite lagano dodirujući morsko dno. Niste sigurni koliko puta možete uroniti i izroniti? Odvažite se na izvođenje čučnjeva, ne sumnjamo da ćete se pritom dobro nasmijati i zabaviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zabava-kroz-sportske-aktivnosti-u-moru-ndash-jgl-obitelj