Kako izbjeći gljivice uzrokovane mokrim kupaćim kostimom

Sezona kupanja i uživanja u ljetnoj zabavi na plaži ili pokraj bazena u punom je zamahu. Iako svima godi osvježenje u hladnoj vodi, ženskoj populaciji boravak u mokrom kupaćem kostimu može izazvati nelagodan problem – gljivičnu infekciju. Kako biste se što učinkovitije obranili od te neželjene pojave, saznajte što sve možete učiniti.

Rezervni kupaći kostim

Pri pakiranju za dugoočekivani godišnji odmor nemojte zaboraviti torbu za plažu koja će vam odlično poslužiti za nošenje dodatnog kupaćeg kostima. Predlažemo da se nakon svake avanture u slanoj ili slatkoj vodi obvezno presvučete u suhi kupaći kostim ili neki drugi odjevni predmet. Naime, mokri kupaći kostim idealno je okruženje za stvaranje bakterija koje mogu uništiti vašu ljetnu idilu i zadati vam probleme. Tim potezom čuvate zdravlje svoje vaginalne mikroflore i prevenirate nastanak neželjenih gljivica.

Obvezno tuširanje i dobra osobna higijena

Poslije svakog kupanja otuširajte se u čistoj vodi koja će vam pomoći da se riješite potencijalnih mikroorganizama koji mogu poremetiti intimno zdravlje. Redovito tuširanje ide ruku pod ruku s dobrom osobnom higijenom koju tijekom ljetnih dana posebno treba prakticirati ako ne želite da vas zateknu problemi u vaginalnom području. Lactogyn dovodi do brze uspostave normalne mikroflore i održava taj učinak, čime se smanjuje mogućnost ponavljajućih infekcija.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana trebala bi nam uvijek biti misao vodilja zbog njezinih brojnih koristi za cjelokupno zdravlje, a konzumacija kvalitetnih namirnica koje su bogate nutrijentima i probioticima stvara dodatnu zaštitu od gljivičnih infekcija. Prehranom bogatom ugljikohidratima nesvjesno stvarate okružje koje gljivice obožavaju te je upravo zbog toga važno smanjiti njihov unos i više konzumirati namirnice koje su pune vlakana i probiotika. Vlakna i probiotici podići će vaš imunološki sustav i ojačati ga kako bi se mogao uspješno boriti protiv neugodnih simptoma infekcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-izbjei-gljivice-uzrokovane-mokrim-kupaim-kostimom-ndash-jgl-obitelj