Vježbe za čvrsti trbuh koje možete izvoditi kući

Neke se žene muče s bedrima, neke s bokovima, no sve sanjaju ravni i čvrsti trbuh! Snažnim trbušnim mišićima pristaje sva odjeća, a kralježnica je zdrava i bez bolova!

Trbuh je središte tijela. No, za dobro su držanje nužni mišići. Možete ih izgraditi na nekoliko načina. Klasične vježbe su prikladne ako se volite oznojiti! Zagrijte se s dva do tri spuštanja tjedno po stubama. Ne služite se dizalom. Zatim počnite s trbušnjacima, legnite na pod, savinite koljena i dižite gornji dio tijela, držite vrat u ravnini, a dlanove na potiljku. Serija od tri do deset puta taman je za početak. Odradite te serije za svaku stranu pojedinačno, s trbušnjacima u kojima spajate lijevo koljeno i desni lakat te obrnuto.

Ako zbilja nemate vremena za vježbanje, sigurno imate barem trideset sekundi!

Unatoč dobrobitima naporna vježbanja, spora se joga pokazala odličnom u skidanju sala s trbuha. Duboko disanje i opuštanje smanjuje potrebu za pretjeranim grickanjem, pa se mast brže topi. Položaji u jogi nisu baš jednostavni te je potrebno dobro stegnuti trbušne mišiće za pravilno vježbanje. Pronađite na YouTubeu početnički, polusatni Vinyasa Slow Flow i trbuh će uskoro biti ravan.

Ako zbilja nemate vremena za vježbanje, sigurno imate barem trideset sekundi! Riječ je o tridesetodnevnome izazovu prednjeg izdržaja, odnosno slavnome planku. To je položaj skleka u kojem su podlaktice oslonjene na podlogu, leđa su i koljena ravna i paralelna s podom, a kukovi na visini u kojem rade s trbušnima i ostali mišići. Nakon trideset ili više dana uspjet ćete izdržati dvije minute u pravilno izvedenom položaju, stoga možete dodati pola minute planka na lijevoj te pola minute na desnoj ruci.

Pet Tibetanaca ili jogijskih vježbi lakše su od planka, aktiviraju sve mišiće i otvaraju čakre te se često nazivaju vježbama vječne mladosti. Pet pokreta ponavljate dvadeset jedan put u svega petnaest minuta. Potražite vježbe na internetu, pogledajte nekoliko video isječaka i počnite s tri ponavljanja svake vježbe jutri, a tjedno dodajte tri ponavljanja dok ne dođete do dvadeset jednog puta.

Tajna nije u vježbama, nego u tome koliko vam odgovaraju. Ako vam se sviđaju, češće ćete vježbati, a onda rezultati neće izostati.

Komentiranje je zaključano.