Vježbanje doma – kako pronaći motivaciju

Dolaskom hladnih dana tjelesna aktivnost izrazito je bitna jer poznato je da smo zimi skloniji nabaciti koji kilogram viška ili zapustiti svoje do tada zdrave životne navike. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako se pokrenuti u vlastitom domu i pritom ne odustati pred prvim preprekama.

Partneri su najbolja motivacija

Vježbanje u paru ili timu uvijek se pokaže kao odlična motivacija jer ako vi i niste nešto osobito motivirani, druge osobe mogu vas ohrabriti i potaknuti na aktivnost. Stoga, prije nego što krenete s planom tjelovježbe, pitajte svoje ukućane jesu li voljni trenirati s vama ili možda neke drage prijatelje koji ne stanuju s vama ali se uvijek možete pomoću videopoziva povezati s njima za vrijeme treninga. Zajedništvo je uvijek pozitivna stvar!

Kutak samo za vježbanje

Velika većina inicijalno će se odlučiti za vježbanje, ali kad dođe do samog trenutka izvedbe, nastaju problemi jer kuća nije isto što i teretana ili dvorana za vježbanje. Zato je veoma važno da određeni prostor u domu prilagodite samo za vježbanje (ako za to imate uvjete). Ako ne možete određeni prostor namijeniti isključivo vježbanju, birajte prostoriju u kojoj nećete morati mnogo toga premještati kako biste si osigurali prostor za vježbanje jer bi vas to ubuduće moglo demotivirati za vježbanje. Osim prostora, pobrinite se da imate i odgovarajuće rekvizite i opremu. Često se gubi volja za radom kad nemamo sve potrebne uvjete da postignemo najbolje rezultate.  

Pozitivan stav

Vježbanje doma zahtjeva “jaku” glavu i pozitivne misli jer nemate osjećaj i atmosferu kao u velikoj zajednici u dvorani ili teretani. Zato snaga vlastita uma mora prevladati sve prepreke, čak i kad je najteže. Pritom vam mogu pomoći pozitivne poruke koje si možete ispisati na ljepljive papiriće i polijepiti po kući pa svaki put kad pročitate poruku, u vama će se probuditi želja i volja za vježbanjem. 

Jasan cilj 

Ako imate konkretan cilj kojemu težite – bilo da je to gubitak kilograma ili centimetara, čvršći tonus mišića, kalorijski deficit… – sve to može pomoći u motivaciji. Bitno je postaviti realne ciljeve jer ćete u protivnom vrlo brzo posustati kad shvatite da je vaš cilj nerealan i teško ostvariv. 

U konačnici, sve je stvar vas samih i činjenice koliko ste jakog karaktera. Neka vas ne obeshrabruje ako ponekad posustanete, važno je ponovno se vratiti na pravi put. Kako biste pridonijeli normalnoj funkciji mišića i živčanog sustava tijekom aktivnog stila života, preporučljivo je koristiti Magnesium TOP direkt. Proizvod dolazi u obliku granula koje se primjenjuju direktno u usta, bez otapanja u vodi, te je vrlo prikladan za osobe koje vode užurban stil života. 

I za kraj, zapamtite – vježbanje je stil života, a ne samo dodatna aktivnost u vašem rasporedu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

vjebanje-doma-x2d-kako-pronai-motivaciju-ndash-jgl-obitelj