DIY uspomene na bebin prvi Božić

Prvi Božić vaše bebe jedan je od najvažnijih događaja u prvih 12 mjeseci njihova života. Naravno, imat će i druge događaje i prekretnice, ali rijetki su tako čarobni kao Božić. Iako beba, ovisno o dobi u kojoj dočekuje Božić, još možda nije svjesna toga što se događa, uspomene su te koje govore i kojih ćete se već za nekoliko godina nostalgično prisjećati.

Uzbuđenje raste dok postavljamo ukrase, pripremamo kolače i spremamo se za slavlje za pamćenje. Međutim, koji su neki od najboljih načina da sačuvate i prisjetite se te divne i posebne prigode? Naravno, fotografije su uvijek najbolji podsjetnik na lijepe trenutke, ali predivno sjećanje na prvi Božić s bebom može biti i mrvicu drukčije. Stoga smo za vas pripremili nekoliko kreativnih i jednostavnih ideja za stvaranje najboljih uspomena.  

Unikatni ukras za božićno drvce

Mali savršeni ukras za drvce bio bi otisak ruke ili stopala vašega mališana ili cijele vaše obitelji. Sve što vam je potrebno je prozirni ukras od stakla ili plastike, malo boje i, prema želji, šljokice. Ruku svojega mališana pritisnite na boju i zatim otisnite na kuglicu pa, za malo božićnoga sjaja, raspršite šljokice po otisku. Okačite ga na bor i – voilà – dobit ćete najdražu božićnu uspomenu. Takvi ukrasi idealni su i kao dar obitelji.

Fotografije kao ukrasne uspomene

Bilo da je riječ o slici ultrazvuka vaše bebe, fotografiji iz rodilišta ili, ako je vaša beba već malo starija pa ste već skupili dosta njezinih fotografija, iskoristite ih i napravite prekrasan ukras od njih. Možete potražiti prozirne kuglice, viseće okvire za fotografije ili, ako ih želite sami izraditi, jednostavno plastificirate svoje fotografije i napravite malu rupu za vješanje na drvo. Možete ih božićnim kvačicama okačiti i na špagu te tako ukrasiti određeni kutak u domu.

Bebine prve božićne čestitke

Ovisno o tome koliko ih namjeravate poslati, čestitke možete izraditi ili ih ručno oslikati. Potrebni su vam kartonski papiri, markeri u boji, tempere i malo kreativnosti. Otisnite stopalo svojega djeteta, nacrtajte svoju obitelj ili Djeda Mraza, a na kraju ne zaboravite napisati lijepu poruku. 

Adventska staklenka

Umjesto adventskog kalendara, ovoga prosinca pripremite adventsku staklenku. Na 24 trake crvene ili zelene boje napišite aktivnosti za vas i bebu, poput čitanja božićnih knjiga, šetnje ili slušanja božićnih pjesmica. Ubacite ih u staklenku i izvadite po jednu svaki dan. Do badnje večeri skupit će se mnoštvo zanimljivih aktivnosti kao uspomena na bebin prvi Božić. 

Bebin prvi plišanac

Ako volite svoga mališana odjenuti u svečanu odjeću, planirate mu nabaviti božićnu pidžamu i odjeću u posebnim printevima, uvijek možete od njih poslije napraviti posebnog prvog plišanca za božićnu uspomenu. Razrežite komad odjeće po želji, dodajte punjene koje može biti od spužvice i zašijte u željeni oblik. 

Prvi Božić vašega mališana uzbudljivo je vrijeme za cijelu vašu obitelj, ali tijekom tog razdoblja nemojte se previše zatrpati obvezama. Dok sudjelujete u svim zabavnim aktivnostima tijekom dana, preporučljivo je da se držite i svoje rutine za spavanje, jelo i igru. No, kako god planirate provesti blagdansko vrijeme, sigurni smo da ćete stvoriti mnogo lijepih uspomena. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

diy-uspomene-na-bebin-prvi-boi-ndash-jgl-obitelj