Važnost dobrih bakterija u prehrani dojenčadi

Dojenje je najbolje, a upravo su dobre bakterije koje majke s novorođečadi dijele dojenjem jedan od razloga zašto je to tako! No, što ako ne dojite? Preparati s dobrim bakterijama su odgovor!

Floru i faunu Zemlje naslijeđujemo od predaka, a floru i faunu crijeva od majke, ali i iz neposrednog okoliša. Visoka stopa carskih rezova kao i nedovoljno zdrava stanja crijevne flora u majki dodatno kompliciraju razvoj zdrave crijevne flore u novorođečadi što dovodi do niza posljedica koja se još uvijek istražuju. Jedna od teorija jest da upravo ovdje leži razlog u povećanju broja ljudi koji pate od alergija, preosjetljivosti na hranu i dojenčadi koja u prvoj godini života razvija atopijski dermatitis.

Dobre bakterije mogu itekako dobro doći, a najnovija istraživanja talijanskih znanstvenika pokazuju da one pomažu kod sprečavanja razvoja kolika i refluksa u prva tri mjeseca života.

I gdje je tu dojenje? Majčino mlijeko i samo majčino mlijeko sadrži tzv. bifidus faktor, kompliciranu kombinaciju sastojaka koji osiguravaju razmnožavanje i zadržavanje u crijevima bifidobakterija, koje uz laktobacile, čine dio crijevne flore zdravog dojenčeta.

Nedojenoj, ali i dojenoj djeci kojoj treba poboljšati imunitet, dobre bakterije mogu itekako dobro doći, a najnovija istraživanja talijanskih znanstvenika pokazuju da probiotici pomažu kod sprečavanja razvoja kolika i refluksa u prva tri mjeseca života. Tu vam može pomoći Normia Baby koja sadrži sojeve iz porodica laktobacila i bifidobakterija, LGG® i BB-12TM. LGG® i BB-12TM istraženi su u brojnim studijama koje uključuju prijevremeno rođenu djecu, novorođenčad, trudnice i odrasle. Njihova primjena ublažava probavne tegobe uspostavljajući zdravu ravnotežu crijevne mikroflore. Istraživanja pokazuju kako će se dojenčad koja uzima dobre bakterije bolje nositi s rotavirusom te će rjeđe dobivati temperaturu i proljev.

Komentiranje je zaključano.

vanost-dobrih-bakterija-u-prehrani-dojenadi-ndash-jgl-obitelj