Važna uloga vitamina C u njezi lica

Vitamin C ili eliksir mladosti s razlogom je jedan od sveprisutnih sastojaka u brojnim kozmetičkim proizvodima. Najjači je antioksidans među vitaminima topivim u vodi, a kožu štiti od vanjskih utjecaja te joj osigurava sjaj i zdrav izgled.

Što je vitamin C? 

Vitamin C snažan je i djelotvoran antioksidans koji štiti kožu jer stvara barijeru od slobodnih radikala odnosno UV zračenja i zagađenog zraka. Pridaje mu se velika važnost u jačanju imuniteta i održavanju čvrstoće kostiju, kože i krvnih žila, a nužno ga je unositi hranom i dodacima prehrani jer ga ljudski organizam ne može sam proizvesti. Onaceron Forte dodatak je prehrani u obliku kapsula koji, među ostalim, sadrži vitamin C, a namijenjen je odraslim osobama. 

Istraživanja su pokazala da lokalna primjena vitamina C povećava proizvodnju kolagena kod osoba mlađe i starije životne dobi te tako ublažava znakove starenja. Zahvaljujući sintezi kolagena naša koža postaje elastičnija, čvršća te ima mladolik izgled. Kolagen popunjava bore i daje koži punoću kako bismo izbjegli neželjenu teksturu. Također, vitamin C sprječava sintezu melanina te tako smanjuje razvoj hiperpigmentacije i raznih diskoloracija na koži. 

Kada i kako koristiti vitamin C?

Da bi izbjegle crvenilo i iritaciju, osobe s osjetljivom kožom lica koje imaju alergije na sunce i svjetlost, vitamin C trebale bi uvrstiti u svoju dnevnu njegu u hladnijim danima godine. Osobe s normalnim tipom kože, vitamin C mogu koristiti tijekom cijele godine. Postoje brojni kozmetički preparati koji sadrže vitamin C, a primjena seruma bogatih vitaminom C preporučuje se starijima od 25 godina. Jedna od ključnih komponenti u njezi kože lica je i hidratantna krema, stoga birajte one u čijem je sastavu vitamin C, poput Holyplant vitaminske kreme koja pogoduje dnevnoj ili noćnoj njezi suhe i zrele kože lica i vrata koja s vremenom gubi elastičnost i mekoću. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

vana-uloga-vitamina-c-u-njezi-lica-ndash-jgl-obitelj