Dobrobiti svakodnevnog izvođenja planka

Jedna je od najpopularnijih vježbi u svijetu fitnessa, zahtijeva minimalno vremena, a daje maksimalne rezultate! Riječ je o planku, naravno! Ta jednostavna vježba izvodi se na podu tako da se oslanjate na dlanove i stopala dok vam je tijelo ravno. Redovitim vježbanjem planka poboljšat ćete formu i izdržljivost, ojačati trbušne mišiće, učvrstiti srednji dio trupa, a nadlaktice učiniti vitkima i čvrstima. Pri vježbanju potrebno je paziti na tehniku i spriječiti pretjerano savijanje kralježnice kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda. U tekstu vam donosimo najvažnije prednosti izvođenja planka.

Jačanje mišića cijeloga tijela 

Plank je idealna vježba za aktivaciju mišića cijeloga tijela, uključujući poprečni i izravni abdominalni mišić, vanjski kosi mišić trbuha i gluteus. Zahvaljujući tome, plank pomaže u oblikovanju i osnaživanju cijeloga trupa – naravno, ako se pravilno izvodi! Održava i zdravlje kralježnice jer jača i isteže leđne mišiće, što je veoma korisno za ljude koji mnogo sjede ili imaju problema s držanjem. Ako osjetite bol u mišićima pri vježbanju, posegnite za dodatkom prehrani u obliku magnezija. Redovitim uzimanje Magnezij TOP DIREKT granula poboljšat ćete funkciju mišića i živčanog sustava, povećati energiju i smanjiti umor. 

Ubrzan rad metabolizama

Plank je najbolji saveznik u gubitku kilograma jer ubrzava metabolizam. Izvođenjem planka troši se više kalorija nego kod uobičajenih vježbi za mišiće, poput trbušnjaka. Ako ga uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu, sagorjet ćete više kalorija, čak i za vrijeme mirovanja. Kako biste dodatno potaknuti rad svojega metabolizma, možete uzimati i probiotik Prolife VIS, koji će potaknuti vašu snagu, energiju i vitalnost te blagotvorno djelovati na probavu. 

Poboljšano držanje tijela i fleksibilnost 

Izvođenje planka jača mišiće trbuha, vrata i prsnog koša, ali i poboljšava držanje i fleksibilnost. Neovisno o tome sjedite li ili stojite uspravno, vaša će kralježnica biti uspravna i neće se savijati u lumbalnom dijelu. Uspravno držanje i snažni trbušni mišići bitni su za očuvanje kralježnice i održavanje vitalnosti svih unutrašnjih organa. Izvođenje planka povećat će i vašu fleksibilnost, osobito mišića stražnje lože. 

Zaboravite na brojne izgovore, za izvođenje planka ne trebate ići u teretanu niti imati skupu opremu. Počnite već danas! Vaše tijelo bit će vam zahvalno. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

dobrobiti-svakodnevnog-izvoenja-planka-ndash-jgl-obitelj