Usporite pojavu bora na licu uz tri jednostavna savjeta

Bore su rezultat ponavljajuće kontrakcije mišića i gubitka gustoće kože, a javljaju se već u tridesetima, i to uz rubove usana, tzv. nazolabijalne bore, te oko očiju i na čelu. S godinama, kako koža postaje sve tanja, i bore su sve dublje i uočljivije, što je noćna mora svake žene koja dugo želi izgledati mlađahno i njegovano. Iako pojavu bora nije moguće zaustaviti, uz nekoliko savjeta moguće ju je usporiti.

Ne štedite na snu i hidraciji

Na suhoj, dehidriranoj i umornoj koži bore se s lakoćom ističu. Osam sati kvalitetnog sna i svakodnevno bogato hidriranje ograničit će pojavu bora lica i osigurati elastičnost kože. Kako ne biste “gužvali” lice, spavajte na leđima, a dotok hranjivih tvari osigurajte pravilnom i izbalansiranom prehranom u kojoj su jednako zastupljeni voće, povrće i omega 3 kiseline. Toksine izbacujte zelenim čajem i vodom. Šest do osam čaša vode dnevno bit će sasvim dovoljno za sjajnu i baršunastu kožu.

Prakticirajte vježbe za muskulaturu lica

Trominutna “tjelovježba” lica koja uključuje štipkanje kože lica od nosa prema sredini čela te lagano zatezanje od čela prema sljepoočnicama pomaže održati elastičnost i tonus mišića lica te potiče cirkulaciju. Prije nego što se upustite u izvođenje navedenih pokreta, na lice nanesite malo hranjivog ulja za kožu, što će olakšati neometan prijelaz iz pokreta u pokret. Za vidljive rezultate nježne pokrete prakticirajte po tri puta sa svake strane, i to svakodnevno u razdoblju od tri tjedna.

Birajte adekvatnu njegu 

Za prevenciju bora, kožu treba njegovati preparatima sa sastojcima koji potiču popunjavanje i zaglađivanje kože. Imajte ipak na umu da zrela koža zahtijeva drukčiju njegu od one mlade. Uz hidratantnu kremu obavezno koristite i zaštitu od sunca te u dnevnu rutinu uključite Holyplant Antiage Booster serum. Bisabol iz kamilice u kombinaciji s vitaminima A, C i E nahranit će vašu kožu, pružiti joj intenzivnu hidraciju i primjetno smanjiti bore. Najbolje je malu količinu seruma ujutro i navečer kružnim pokretima umasirati na sasvim čisto lice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

usporite-pojavu-bora-na-licu-uz-tri-jednostavna-savjeta-ndash-jgl-obitelj