Stopala ljeti zaslužuju posebnu njegu

Iako na stopala trebamo paziti tijekom cijele godine, ljeto je ipak razdoblje kada ona zahtijevaju posebnu njegu jer su tada najviše izložena otvorenoj obući, suncu i znojenju.

Otečenost gležnjeva i stopala, gljivične infekcije te suha i gruba koža, samo su neki od problema sa stopalima koji se češće javljaju tijekom ljetnih dana. Nošenje zatvorene obuće na visokim temperaturama, bilo iz želje ili iz potrebe, uzrokuje pojačano znojenje stopala, a kao posljedica često se javljaju gljivične infekcije koje je potrebno liječiti. Otopina za kožu Fungisol učinkovito djeluje na kožne gljivice, ali i na različite bakterije koje su često prisutne kod gljivičnih infekcija.

S druge strane, otvorena obuća ujedno znači i veću izloženost vanjskim faktorima pa se tako koža stopala više suši, što uzrokuje i zadebljanja kože, posebice na petama. Izostankom njege stopala, nakon zadebljanja mogu nastati i sitne brazde na petama, koža nerijetko puca te se javlja i bol.

Kako biste izbjegli problem suhih i grubih stopala, isprobajte nekoliko jednostavnih tretmana koje možete i sami pripremiti kod kuće. Za početak, priuštite svojim stopalima mirišljavu kupku koja će omekšati kožu. U toplu vodu možete dodati morsku sol ili eterična ulja koja mogu imati blagotvorno djelovanje, od relaksacijskog do antiseptičkog. Osim što će povoljno djelovati na kožu, kupka će pomoći i kod otečenih stopala.

Nakon nekoliko minuta namakanja stopala u pripremljenoj kupki, drugi korak je piling, odnosno odstranjivanje mrtvih stanica kože. Kod većih zadebljanja koristite za to namijenjenu strugalicu, uz poseban oprez kako ne biste pretjerali na određenim dijelovima stopala, posebice na onim dijelovima gdje je koža tanja.

Nakon pilinga, stopala je potrebno dobro posušiti i namazati proizvodima koji će ih zaštititi od daljnjeg isušivanja i pružiti im potrebnu njegu. Preporučujemo Holyplantovo bademovo ulje koje je obogaćeno vitaminom E, blagotvorno djeluje na suhu kožu, štiti je od isušivanja i uspostavlja ravnotežu vlažnosti kože, upravo onakve kakva je stopalima i potrebna. Redovitom primjenom bademova ulja koža postaje meka, glatka i elastična. Kupku i piling možete raditi jednom tjedno, dok se njega uljem preporučuje svakodnevno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

stopala-ljeti-zasluuju-posebnu-njegu-ndash-jgl-obitelj