Spriječite i pobijedite ljetne viroze

Kako biste neometano proveli svoj godišnji odmor i uživali u ljetu, važno je znati kako se obraniti od nepoželjnih “gostiju” u obliku viroze. Bolje spriječiti nego liječiti! Ipak, kad je potrebno i liječiti, saznajte kako. 

Ljetne viroze uobičajeno traju tri do četiri dana, a manifestiraju se simptomima poput grčeva u trbuhu, proljeva, povišene temperature, mučnine i povraćanja te osjećaja slabosti. 

Prevencija viroza

Najčešći uzroci ljetnih viroza vezani su uz nepravilno čuvanje i pripremu hrane te oslabljen imunitet zbog promjene klime. Nedovoljno duga termička obrada čest je slučaj u ljetnim mjesecima kad težimo brzim obrocima i želimo zadržati svježinu sezonskih namirnica. Osim toga, problem može uzrokovati i loše oprano posuđe i pribor te higijena osobe koja priprema obroke. Upravo je stoga potrebno voditi računa o općenitoj higijeni. Imajte na umu kako visoke temperature pogoduju razvijanju više bakterija pa konzumirajte samo hranu koja je pravilno skladištena i pripremljena. Obvezno perite sve voće i povrće, osobito ako je kupljeno u trgovini jer sadrži velike količine pesticida i nečistoća. Za jačanje imuniteta i otpornosti organizma možete preventivno koristiti Prolife suspenziju koja će, zahvaljujući velikom broju korisnih probiotičkih bakterija, održavati crijevnu mikrofloru u ravnoteži.

Liječenje viroza

Ako ipak pokupite neki od simptoma tipičnih za ljetnu virozu, potrebno je reagirati na vrijeme i – ono najbitnije – najprije nadoknaditi izgubljenu tekućinu kako biste izbjegli dehidraciju. Izbjegavajte piti previše hladnu vodu jer može dodatno pogoršati mučninu. Treba prilagoditi i prehranu – najbolja su kuhana jela, riža, lagane juhe, čajevi, dvopek te dobro oprano voće. Uz to, preostaje vam ležati i mirovati dok ne povratite energiju. U slučaju proljeva, Normia stop brzo će i učinkovito zaustaviti problem. Problem povišene temperature riješit ćete pomoću Neodol monodoza koje mogu, zahvaljujući malom i praktičnom pakiranju, uvijek biti uz vas. Prije uporabe bilo kakvih lijekova i dodataka prehrani, najbolje je posavjetovati se sa svojim liječnikom koji će vam dati sve potrebne smjernice i upute. Ako simptomi ne nestaju nakon predviđenih tri do četiri dana, posjet liječniku je neizbježan. 

Na kraju, uz dobro opremljenu kućnu (putnu) ljekarnu i pomnu pripremu hrane i pića, prepustite se čarima ljeta i uživajte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sprijeite-i-pobijedite-ljetne-viroze-ndash-jgl-obitelj