Skin Cycling – trend njege kože lica

S krajem ljeta polako nam se javljaju misli o intenzivnim tretmanima za obnovu kože lica, koja je prethodnih mjeseci bila pod intenzivnim utjecajem soli i mora. Jedan od takvih tretmana je i Skin Cycling.

Faza čišćenja

Trenutno gorući beauty trend temelji se na konceptu specifičnog četverodnevnog ciklusa večernje rutine, dok se jutarnja rutina ne mijenja, odnosno osoba nastavlja s njegom koju je i u prethodnom periodu aplicirala na svoje lice. Skin Cycling zapravo uključuje samo tri različita koraka, iako traje četiri noći. Prve se večeri koža čisti od mrtvih stanica pomoću takozvanog piling procesa. U ovom tretmanu uljepšavanja na koži lica se ne primjenjuje grublja tehnika pilinga, koja mehanički skida s lica mrtve stanice kože, već se preporučuju sredstva za takozvani kemijski piling lica. Takvi preparati sadrže aktivne kiseline koje pomažu u razgradnji mrtvih stanica i dubinski čiste kožu. Holyplant mlijeko za čišćenje, bogato bademovim uljem, koje sadrži specifičnu bademovu kiselinu, odličan je izbor za primjenu na samom početku tretmana Skin Cycling. 

Faza dubinskog hranjenja

Druge noći ciklusa očišćeno lice je potrebno nahraniti sastojcima koji u sebi sadrže retinol, antioksidans poznat po snažnom antiaging učinku, a pomaže i u prevenciji akni i mitesera. Ako dosad niste koristili proizvode s retinolom, važno je znati da ga je potrebno u njegu lica uvoditi postupno, u manjim količinama, te prije svega na pregibu lakta testirati kako djeluje na vašu kožu. Za početak možete primijeniti i Holyplant vitaminsku kremu, koja je bogata vitaminom A, s obzirom na to da je retinol zapravo derivat tog vitamina. 

Faza oporavka

Finale ovog intenzivnog tretmana podrazumijeva da se koža odmori, odnosno da se osnaži njezina barijera kako bi koža dobila na otpornosti nakon korištenja jakih aktivnih sastojaka. U tu svrhu koriste se serumi s hijaluronskom kiselinom, poput Hoylplant hijaluronskog seruma, koji ima za cilj dubinski hidratizirati kožu.

Primjena ovakvog tretmana preporučuje se jednom u dva tjedna jer svačija koža ne regira jednako na njega, a osjetljiva koža može ga podnijeti tek jednom u tom periodu. U svakom slučaju, premda ovaj tretman preporučuju i brojni dermatolozi, svakako nije naodmet posavjetovati se prije njegove primjene sa svojim dermatologom ili kozmetičarom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

skin-cycling-x2d-trend-njege-koe-lica-ndash-jgl-obitelj