Izazovi trudnoće tijekom ljeta i kako si olakšati

Trudnoća ljeti može biti pun pogodak jer ne morate brinuti o liniji i, što god obukli, svi će vam reći da ste prekrasni. Međutim, tijekom ljeta trudnoća može donijeti dodatne izazove zbog visokih temperatura i povećane vrućine. Kako biste ipak uživali u ljetu, ali i trudnoći, evo nekoliko savjeta kako olakšati te izazove i osigurati udobnost tijekom ljetnih mjeseci.

Hidratacija

Pijte dovoljno vode tijekom dana kako biste izbjegli dehidraciju, koja može biti posebno opasna tijekom trudnoće. Voda pomaže održavati normalnu funkciju organizma. Izbjegavajte zaslađena pića i kofein, najbolje je posegnuti za vodom. 

Pametno odijevanje

Odaberite lagane, prozračne materijale poput pamuka kako biste omogućili protok zraka i smanjili osjećaj vrućine. Nosite široku odjeću kako biste omogućili cirkulaciju zraka oko tijela. Nemojte se zabundati u nekoliko slojeva odjeće jer ljeti je ponekad i kupaći kostim suvišan, koliko bude vruće.

Smanjenje izloženosti suncu

Ako izlazite van tijekom sunčanih sati, nosite šešir i sunčane naočale te koristite visoki zaštitni faktor kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Ako ste na plaži, ne zaboravite zaštititi trbuh. Kad je moguće, planirajte svoje aktivnosti izvan doma u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima kako biste izbjegli najtoplije dijelove dana.

Klimatizacija

Ako imate pristup klimatiziranom prostoru, provodite više vremena unutra tijekom najtoplijih dijelova dana kako biste se osvježili. Nikako ne boravite direktno ispod klime i osigurajte malu razliku u temperaturi u odnosu na vanjske uvjete. Loša strana klimatizacije je što može dovesti do širenja mikroorganizama, čestica prašine i nečistoće, a u konačnici disanjem to završi u našoj nosnoj sluznici. Za osiguravanje prohodnosti nosa i gornjeg dišnog sustava, redovito koristite Aqua Maris Clean, sprej za nos koji je zbog svoje nježnosti pogodan za svakodnevnu uporabu. Budući da Aqua Maris Clean podržava fiziološko stanje sluznice i nema sistemskih učinaka, prikladan je za djecu, trudnice i dojilje. Kod suhog i nadraženog nosa uzrokovanog boravkom u izmijenjenim mikroklimatskim uvjetima, kao što su izrazita suhoća (klimatizirani prostori), nagle promjene temperature ili onečišćenje zraka, preporučljivo je raspršiti Aqua Maris Classic dozirni sprej za nos u svaku nosnicu. 

Hladni oblozi

Koristite hladne obloge ili se tuširajte hladnom vodom kako biste smanjili osjećaj vrućine i nelagode. Ako ste na moru i nemate zabranu od strane liječnika, slobodno se rashladite plivanjem. 

Prehrana

Konzumirajte lagane obroke bogate voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama kako biste se osjećali energizirano i osigurali potrebne hranjive tvari, kako za vas tako i za bebu.

Konzultacija s liječnikom

Ako se suočavate s bilo kakvim neobičnim simptomima ili poteškoćama tijekom trudnoće, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Važno je pratiti svoje tijelo i osluškivati svoje potrebe tijekom trudnoće te shodno tomu uživati u ljetnim radostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

izazovi-trudnoe-tijekom-ljeta-i-kako-si-olakati-ndash-jgl-obitelj