Sine, upoznaj seku!

Dolazak novog člana obitelji velika je stvar, pogotovo za trogodišnjaka. Uz silna promišljanja i pripreme koje sam zbog toga odradio, nisam ni slutio ovakvu reakciju našega sina.

Naša kći stigla je prije mjesec dana, a tri dana smo sin i ja čekali mamu da se vrati iz bolnice s malom bušom, da može opet nositi našu stariju zvijezdu. No, s njom je stigao i mali zamotuljak. Kada ju je naš sin ugledao, rekao je “jaooo bebica” s osmijehom od uha do uha! Supruga i ja gledali smo se puni ljubavi jer smo od jednoga trogodišnjaka očekivali svakakve reakcije, ali ne i takvu punu nježnosti.

U danima koji su slijedili, on joj je grlio ručice i nožice i pričao “draga seka”, pomagao mami s pelenama, pa čak i ponavljao sve isto sa svojom bebom igračkom. 

Sve scenarije sam zamišljao, ali ne i ovakav. Najsmješniji dio bio je objašnjavanje da djevojčice imaju malo drukčiju pišu i da to nije nešto što će “proći”, nego je jednostavno drukčije. Onda smo morali ponavljati koje sve životinje imaju takve spolne organe i koji članovi obitelji, pa čak i susjedi.

To što je seku odlično prihvatio, što nije ljubomoran, što nije podjetinjio, kako su nas upozoravali i najavljivali svi iskusniji oko nas, moguće da je rezultat naših priprema, ili možda sinova divnog karaktera, ili svega po malo.

Jednostavno, integracija novog malog života u našu obitelj prošla je savršeno, a sada uživamo i čekamo što će nam godine koje slijede donijeti u njihovu odnosu. I drugu stranu se pita kakav će to odnos biti, a za sada druga strana ne zna ni pošteno zaplakati. Ali, kada malo razmislim, nešto mi govori da je ovo početak jedne super priče.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sine-upoznaj-seku-ndash-jgl-obitelj