Zanimljivosti koje beba i ja radimo kad smo sami u kući

Psssst! Ovo ću reći samo vama i neka tako ostane – jer to je sada samo između vas, mene i njega. Njega, maloga gnjavatora koji malo prije šest ujutro veselo skače po krevetu i dere se: “Tata, tata!”

Odlazimo u dnevnu sobu i najprije radimo stvari koje nisu zanimljive – presvlačim ga, pojačam malo grijanje, zajedno razmišljamo o tome koje igračke izvući. Malo “jurimo” po stanu, malo ga po stoti out odvlačim od svega što ne smije dirati, ali uporno dira. A onda, bacamo se na nekoliko naših rituala, od kojih su neki klasični, a drugi manje klasični.

Čitanje slikovnica

Kao velikom obožavatelju knjiga, nije bilo veće sreće nego kad je malac počeo upirati prstom u slikovnice, vaditi ih van i davati tati u ruke. Čitali smo sve po više puta, toliko puta da znamo napamet što rade majmunčić Manči i njegovi prijatelji. Kolutaju očima. A o vuku i tri praščića – e, kad puše vuk, pušemo i mi.

Puzanje, plesanje i pjevanje

Zajedno pužemo po stanu i provlačimo se kroz tunel za klince; to ga silno zabavlja. Kada svira muzika, plešemo. Najčešće je to na seriju njegovih hitova – “Jedan mali pauk,” “Kad si sretan,” “Hoki Poki”.

Slušamo tetu Siri

Za tetu Siri sigurno znate. Ona je osobna asistentica u iPhoneu koja će vam odgovoriti na mnoga pitanja. Tako mi on sjedi u krilu, Siri je negdje sa strane podalje od nas. Pa je pitamo: “Hey Siri, reci nam nešto više o lavovima.” Onda nam Siri iz svoje baze znanje čita (na engleskom), a nas dvojica pažljivo slušamo.

Tata je DJ

Često mu puštam pomno odabranu glazbu. Ne dječje pjesmice, nego one za odrasle koje će možda usmjeriti njegov glazbeni ukus. Trudim se da poslušamo sve žanrove. Neki dan smo tako prošli uvodnu temu iz western serije “Bonanza”, slušali sedamdesete (America – Venture Highway) i malo jazza – pjesmu za koju mu uvijek kažem to si ti, “Mali dječak s velikim srcem.”

Komentiranje je zaključano.

zanimljivosti-koje-beba-i-ja-radimo-kad-smo-sami-u-kui-ndash-jgl-obitelj