Kako najučinkovitije pohraniti odjeću za drugu sezonu

Osim promjena u temperaturi, izmjena godišnjih doba traži i zamjenu odjevnih kombinacija koje prelaze iz debljih i toplijih zimskih kombinacija u proljetne i laganije. Mnogima to može uzrokovati probleme jer odjednom dolazi do gužve u ormaru i prije nego li ste se snašli, pun je svega i svačega. Nemojte da vas to obeshrabri, bacite se na organizaciju!

Bacite ili darujte odjeću

Znamo da zvuči banalno, no koliko puta vam se dogodilo da ste nešto tražili i iz ormara izvukli staru majicu ili traperice koje više nikada nećete obući? Prije nego li se bacite na spremanje, izvadite sve iz ormara i odvojite odjeću u dvije skupine – onu koju ćete zadržati i komade koji vam više ne trebaju. Tako ne samo da ćete se riješiti nepotrebnih komada, nego će i zadatak pospremanja biti znatno lakši. 

Operite odjevne predmete

Prije nego što svu sezonsku odjeću koju nećete nositi spremite, važno ju je oprati. Čak i nakon višemjesečnoga stajanja u zatvorenom prostoru te ako niste sigurni koji ste odjevni predmet oprali ili kad ste ga posljednji put nosili, dobro je oprati sve što namjeravate spremiti jer mrlje i mirisi privlače kukce. U pomoć vam mogu priskočiti Kamfor tablete, koje ne samo da su učinkovito sredstvo za odbijanje moljaca i zaštitu odjeće tijekom cijele godine, nego ostavljaju i ugodan miris koji pohranjena odjeća neće poprimiti. 

Prikladno skladištenje

Najvažnija stavka ovog mini projekta je adekvatno pohranjivanje sezonske odjeće koja vam neće trebati u dogledno vrijeme. Znamo da je nedostatak prostora najčešće najveći problem, no i to ima svoje rješenje. Ako nemate posebne spremnike ili ladice ispod kreveta koje vam mogu poslužiti kao skladište, obične kartonske kutije obavit će posao. Bitno je voditi brigu o tome da odjeća tijekom svog “neaktivnog” perioda boravi na suhome i tamnom mjestu. Također, nemojte zaboraviti da pri slaganju odjeće najtežu stavite na dno, a lakšu na vrh kako ne bi došlo do nepotrebnog gužvanja vaših omiljenih modnih krpica. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prethodni članak
Zašto je more slano?
Sljedeći članak
Sine, upoznaj seku!
kako-najuinkovitije-pohraniti-odjeu-za-drugu-sezonu-ndash-jgl-obitelj