Savjeti za njegu očiju

Oči su ogledalo duše i zato ih nikad ne biste trebali uzimati zdravo za gotovo. Zahtijevaju pravilnu njegu kako biste očuvali svoj vid i zdravlje očiju. Izdvojili smo nekoliko savjeta uz koje ćete lakše čuvati i njegovati svoje oči.

Zdrava prehrana je ključ

Sve počinje dobrom i zdravom prehranom punom vitamina i minerala. Sigurni smo da ste već čuli da će, ako jedete dosta mrkve, vaše oči biti zdrave. Iako mrkva obiluje vitaminom A koji pridonosi zdravlju očiju, pobrinite se da se na vašem tanjuru nađe i hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, luteinom, cinkom, vitaminom C i E pa u prehranu uvrstite zeleno lisnato povrće, citruse, orašaste plodove…

Redovita higijena

Pravilna njega očiju uključuje i redovitu higijenu kako biste ukloniti svu prljavštinu i bakterije te spriječili infekciju, iritaciju ili upalu oka. Ako se svakodnevno šminkate, navečer prije spavanja trebali biste pažljivo ukloniti svu šminku. No, ako se i ne šminkate, pravilna njega jednako je važna. Preporuka je da prije pranja lica dobro operete ruke kako ne biste nečistoće s ruku prenijeli na svoje oči. 

Odgovarajuća dermokozmetika i kozmetika

Budite oprezni pri odabiru proizvoda koje nanosite na područje oko očiju i oči kako biste izbjegli alergijske reakcije. Pažljivo birajte brendove, a ako otkrijete da vam određeni proizvod ne odgovara, pročitajte sastav i probajte otkriti što izaziva negativnu reakciju kako biste znali što ubuduće izbjegavati. Također, pazite na rok trajanja kozmetike i dermokozmetike te redovito čistite svoje kistove za šminkanje. 

Zaštitite oči

Ako na poslu ili u privatno vrijeme obavljate neki posao pri kojemu su vaše oči ugrožene, bilo bi dobro da koristite zaštitnu opremu. Također, zaštitite svoje oči od dima cigareta ili dima koji nastaje izgaranjem raznih tvari. Uložite u kvalitetne sunčane naočale koje blokiraju UVA i UVB zračenja. Ako nosite naočale za vid, pripazite da ih redovito čistite kako ne biste prenijeli prljavštinu s naočala. Ako pak nosite leće, vjerujemo da znate da ih trebate dezinficirati i čuvati u odgovarajućoj posudici. Nikada nemojte spavati s lećama kako se bakterije tijekom noći ne bi množile u oku, a ako im je istekao rok trajanja, zamijenite ih novima. 

Pravilo 20-20-20

Pravilo za sve one koji mnogo vremena provode za računalom, a uz koje će svoje oči održati u izvrsnoj formi, kaže da biste svakih 20 minuta trebali odvratiti pogled od računala i fiksirati ga na neki predmet udaljen 20 stopa te ga gledati 20 sekundi. Ako niste sigurni koliko je točno 20 stopa, pronađite neki predmet koji je udaljen od vas otprilike 6 metara. Nakon 20 sekundi vaše bi se oči trebale dovoljno opustiti da možete nastaviti svoj posao. 

Odabir proizvoda

Odabirom kvalitetnih proizvoda njegujte svoje oči i čuvajte njihovo zdravlje. Efikasna terapija u obliku umjetnih suza proizvodima linije Vizol S pomaže kod tegoba suhog oka, iritacije, pečenja i nelagode, a blagotvorno djeluje i na umorne očiju. Proizvodi imaju obnavljajuće djelovanje, ne sadrže konzervanse i sigurni su za upotrebu šest mjeseci nakon otvaranja. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

savjeti-za-njegu-oiju-ndash-jgl-obitelj