Savjeti za lakše podnošenje promjene godišnjeg doba

Mnogi odlaskom dugih toplih ljetnih dana osjećaju pad energije, koncentracije, kondicije i – općenito – suočavaju se s osjećajem bezvoljnosti. Stoga prilagodba organizma jesenskom životnom ciklusu može biti pravi izazov. No, i tome se može doskočiti!

Uz naše jednostavne savjete pomozite i sebi i ukućanima da se brzo prilagode novom godišnjem dobu koje nam je uvelike počelo.

Pojačajte tjelesnu aktivnost

Tijekom ljetnih mjeseci prirodno je da smo aktivniji, više se krećemo, ali i odmaramo zbog korištenja godišnjeg odmora. Kako biste lakše podnijeli jesen i vremenske uvjete koji su karakteristični za to doba, na vrijeme organizirajte svoje slobodno vrijeme. Tjelovježbu na otvorenom zamijenite teretanom ili doma pripremite prostor za trening. Najbolje što možete učiniti za svoj organizam je aktivan život jer, osim fizičkih promjena, tjelovježba pozitivno utječe i na našu psihu. Također, aktivno vježbanje imat će i pozitivan učinak na kvalitetu sna, za što znamo da je od velike važnosti. Ipak, ako vas boravak u zatvorenom ponekad “guši”, odlazak u prirodu napunit će vam baterije, samo vodite računa o vremenskim uvjetima te tome prilagodite garderobu i kućnu ljekarnu. Meralys HA učinkovit je u borbi s bolestima gornjeg dišnog sustava koje su česte u hladnijim mjesecima.

Vodite računa o prehrani

Istraživanja su pokazala kako su nam potrebna do dva tjedna da bismo se nakon godišnjeg odmora uspješno vratili u radni ritam. Za što brži povratak u rutinu posebnu pozornost treba obratiti na prehranu. Naime, zdrav organizam lakše se bori sa svim izazovima, a zdrav način prehrane ključan je za uspostavljanje ravnoteže i brže prilagodbe organizma novom godišnjem dobu.

Što jesti?

Preporuka je konzumirati što više povrća i voća, ribu i orašaste plodove koji su bogati omega-3 kiselinama. Trebalo bi izbjegavati vrlo masnu i začinjenu hranu, prženu ili pohanu, kao i prekomjernu konzumaciju slatkiša i kolača. Ako pak nastupe probavne smetnje i pojavi se potreba za balansiranjem crijevne mikroflore, Prolife suspenzija s čak 2,1 milijardom živih dobrih bakterija pomoći će organizmu u borbi s lošim bakterijama.

Držite se plana spavanja

Problemi sa spavanjem zbog promjene godišnjeg doba obično potraju tri do četiri dana, nakon čega se većina vrati u uobičajeni ritam sna. Kvalitetan san prijeko je potreban za lakše suočavanje sa svim dnevnim izazovima. Ako primijetite da vam nedostaje energije tijekom dana, poslužite se trikom – power nap. To uključuje drijemanje, ali ne dulje od 20 minuta kako ne biste postigli suprotan efekt i bili još umorniji nego kad ste prilegli.

Neki – sretnici – neće ni osjetiti promjenu godišnjeg doba, ali ako niste među takvima,  prilagodite svoj obveze i kreirajte plan slijedeći naše ponuđene savjete i ubrzo ćete uživati u svim blagodatima šarene i bogate jeseni.  

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

savjeti-za-lake-podnoenje-promjene-godinjeg-doba-ndash-jgl-obitelj