Salata od piletine, tikvica i nektarina

Tržnice su u ovo vrijeme pune sočnih, zrelih plodova idealnih za izradu laganih jela koja su dobar izvor vitamina, a najbolje prijaju kod viših temperatura. Obročne salate nisu samo prilog, one su konkretno jelo koje se jede od doručka do večere.

Uz to, najbrži su mogući obrok za pripremu, što je benefit već u samom startu. Donosimo recept ili samo ideju za jednu od njih, jer varijacija je doista bezbroj.

Sastojci:

  • Jedan pileći file
  • Jedna tikvica
  • Jedna nektarina
  • Svježa menta
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Maslac
  • Aceto balsamico
  • Pistachio po želji

Recept:

Pileći file ili ostatke pečenog pileta posoliti, popapriti i ispeći na mješavini maslinova ulja i maslaca te ostaviti sa strane. Za to vrijeme na grill tavi ispeći tikvicu koju ste prethodno narezali na prutiće ili kolutiće. Piletinu zatim narezati na komade, pomiješati s pečenim tikvicama, tanko narezanim kriškama nektarine, posuti mentom i peršinovim listom. Začiniti maslinovim uljem i po želji nekim voćnim octom, kao što je aceto balsamico, a na samom kraju možete oplemeniti i s malo pistachia.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

salata-od-piletine-tikvica-i-nektarina-ndash-jgl-obitelj