Pripremite kožu za bezbrižan boravak na suncu

Neoprezno izlaganje suncu uzrokuje oštećenja kože, gubitak vezivnog tkiva i mnoge druge ozbiljne posljedice za vaše zdravlje. Kako biste zadržali zdravu i mladoliku kožu, na suncu boravite umjereno i koristite zaštitu te se uz naša četiri korisna savjeta na vrijeme pripremite za bezbrižan boravak na otvorenom.

Prilagodite prehranu 

Omogućite svojoj koži da se zaštiti i iznutra, jedite raznovrsno i prehranu na proljeće pojačajte namirnicama koje obiluju antioksidansima (poput plodova mora, lososa, brokule, špinata, rajčica, manga i dinja). Antioksidansi astaksantin, likopen i beta karoten umanjuju štetu od UV zračenja, poboljšavaju tonus kože i potiču prirodnu preplanulost koju mnogi nastoje postići sunčanjem u solariju. Ujedno, suprotno uvriježenomu mišljenju, sunčanje u solariju neće stvoriti “dobru podlogu za nesmetan boravak na suncu”. Štoviše, pet do šest minuta pod lampom solarija za kožu je jednako štetno kao da na suncu gotovo cijeli dan proboravite bez ikakve zaštitne kreme. 

Odstranite nečistoće i mrtve stanice s kože 

Drugi korak u pripremi kože za bezbrižan boravak na suncu svakako je redovit piling kojim se s kože uklanjaju nečistoće i odumrle stanice. Međutim, pritom treba izbjegavati agresivna sredstva i snažno trljanje jer tako možete oštetiti svoju kožu. Preporučuje se nježnim kružnim pokretima masirati kožu sitnim granulama veličine zrna soli, šećera ili kave. Iako će taj tretman pomoći koži da prodiše i zablista te je pripremiti za zdravu preplanulost, također će je ostaviti i bez zaštite pa ga je najbolje napraviti do tri dana prije izlaganja suncu kojem se pak treba izlagati postupno. 

Birajte odgovarajući SPF  

Nakon pilinga koža je osjetljiva, a da je sunce ne “prži”, pomozite joj kvalitetnom kozmetikom sa SPF-om između 30 i 50 te UVA i UVB filtrima u omjeru 1:3 koje je najbolje nanijeti blagim razmazivanjem u laganim kružnim pokretima barem 30 minuta prije izlaska na sunce. Zaštitu od UV zraka trebalo bi obnavljati svaka dva sata, čak i u hladu, jer UVA i UVB zrake neometano prolaze kroz oblake i reflektiraju se od raznih površina uzrokujući tako iritacije i crvenilo. 

Hidrirajte se  

Dulje izlaganje suncu kožu čini suhom, a suha koža podložnija je štetnom djelovanju UV zraka koje, uz crvenilo, mogu izazvati opekline, pojavu hiperpigmentacijskih mrlja i ubrzano starenje kože. Kako biste sačuvali elastičnost i svojoj koži osigurali potrebnu razinu vlažnosti, pijte dovoljno vode, redovito jedite voće i povrće te kožu njegujte laganim i hidratantnim Pantexol losionom s dodatkom vitamina E, glicerina i bademova ulja. Dok oni zadržavaju vlažnost, aktivni D-pantenol potiče obnovu epitela i regeneraciju kože. Blag, jednostavan i siguran za uporabu, Pantexol savršeno odgovara svakom tipu kože. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pripremite-kou-za-bezbrian-boravak-na-suncu-ndash-jgl-obitelj