Razlike između prehlade, gripe, COVID-19 i alergije

Razliku između prehlade, alergije, gripe i odnedavno COVID-19 čine fizički simptomi po kojima se bolesti i reakcije mogu prepoznati, a koje je potrebno poznavati kako bi se na njih odreagiralo pravovaljano i na vrijeme.

Proljeće se, osim buđenja prirode, često vezuje i uz aktiviranje alergija. Simptomi alergije najsličniji su simptomima prehlade, a najčešći su začepljen nos, curenje iz nosa i kihanje. Upravo ti simptomi čine i najznačajniju razliku u odnosu na COVID -19. Ono po čemu se alergije još razlikuju od, primjerice, gripe i COVID -19 su izostanak boli, poput boli u tijelu ili glavobolje, te izostanak povišene temperature. Kod ublažavanja alergija pomoć može pružiti ektoin, sto posto prirodni sastojak koji se dobiva iz ekstremofila, a jedan je od glavnih sastojaka spreja za nos Aqua Maris 4 Allergy i kapi za oko Vizol S Allergy koje štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka

Prehlada se, osim po začepljenom nosu i curenju iz nosa, može prepoznati i po bolnome grlu, koje se u manjoj mjeri može pojaviti i kod svih navedenih bolesti. Kod bolnoga grla uzrokovanog prehladom od pomoći će biti sprej Septogal.

Gripa je bolest koja se javlja sezonski i za koju se malo tko može pohvaliti da je nikada nije prebolio. Prepoznatljiva je po povišenoj temperaturi i osjećaju hladnoće odnosno zimici, umoru, bolovima u mišićima i zglobovima te glavobolji. Simptomi gripe mogu biti slični simptomima COVID-19, uz napomenu da su kod COVID-19 glavobolja i bol u tijelu manje uobičajeni. S obzirom na to da je riječ o virusnoj infekciji, ne liječi se antibioticima i nema posebnih lijekova. Za prevenciju gripe ili u slučaju oboljenja mogu se uzimati analgetici za ublažavanje bolova te je poželjno jačanje imunološkog sustava, u čemu pomažu alfa glukani. Njihov unos moguć je konzumacijom dodataka prehrani poput Alfabiotika proizvedenog od visokopročišćenog alfa glukana iz Shiitake gljiva i bakterijske kulture BB-12.

COVID-19 naziv je bolesti uzrokovane SARS-CoV-2, odnosno novim sojem koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Najprepoznatljiviji simptomi su suhi kašalj, koji prati povišena temperatura i umor te je moguć kratak dah. Iako je riječ o novom virusu koji još nije u potpunosti istražen, poznato je da se brzo širi pa je u ovom slučaju veoma važna prevencija i zaštita. To je moguće postići redovitim pranjem ruku, dezinfekcijom, izbjegavanjem fizičkog kontakta, ali jedan od načina zaštite od virusa je i ovlaživanje sluznice nosa. Suh zrak isušuje mukoznu barijeru nosa koja nam služi kao prva linija obrane od virusa, a najbolji saveznik u tome može biti sprej za nos Aqua Maris Classic, odnosno Aqua Maris Baby, sprej za nosiće najmlađih. 

Obratite pozornost na ono što vam tijelo govori i imate li neke od navedenih simptoma. Nemojte paničariti i pazite na sebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

razlike-izmeu-prehlade-gripe-covid-x2d-19-i-alergije-ndash-jgl-obitelj