Putna ljekarna za vaše intimno zdravlje

Iako pakiranje za godišnji odmor zna biti iscrpljujuće i izazovno, nikako nemojte zaboraviti pomno spakirati svoju putnu ljekarnu, a ona bi svakako trebala sadržavati i proizvode za vaše intimno zdravlje koje može biti narušeno kao posljedica pojačanog boravka u vodi.

Kako ljeto provodimo uglavnom na moru, bazenu ili rijeci, uživajući u radostima kupnja, dugo se zadržavamo u mokrom kupaćem kostimu. Upravo vlažni kupaći kostim u kojem dugo sjedimo – ali i visoke temperature, dehidracija i vrućina – pogoduje razvoju infekcija mokraćnog i vaginalnog sustava. Ako se često kupate u bazenu, i voda koja sadrži previše klora može izazvati vaginalne iritacije te narušiti vaginalnu floru.
Kako se vaš ljetni odmor ne bi pretvorio u bolovanje, dobro je poduzeti određene korake prevencije. Jedan od njih je presvlačenje mokrog kupaćeg kostima koji je laka podloga razmnožavanju gljivica i bakterija zbog vlažnog i toplog područja. Iako vam se možda jednostavno ne da stalno presvlačiti u suho, samo se sjetite da je mnogo lakše promijeniti kupaći nego ići doktoru i liječiti se na odmoru.

Iako vam se možda jednostavno ne da stalno presvlačiti u suho, samo se sjetite da je mnogo lakše promijeniti kupaći nego ići doktoru i liječiti se na odmoru.

Izbjegavajte sintetičko donje rublje te tijekom vrućih dana nosite prozračno pamučno rublje koje dobro upija te tako štiti od potencijalnih infekcija i osipa koje može izazvati pojačano znojenje. U slučaju menstruacije, mijenjajte tampone pri izlasku iz vode, a uloške što češće jer se mikroorganizmi brže i lakše razmnožavaju na visokim temperaturama. Tuširajte se nakon boravka u morskoj ili slatkoj vodi i izbjegavajte sjedenje na kamenju ili u plastičnim stolcima u kupaćem.

Uz uloške, tampone i pribor za intimnu njegu, svakako je dobro uza se imati i intimni sapun Lactogyn koji štiti od infekcija i čuva prirodnu genitalnu floru, posebno tijekom menstruacije. Ako ste skloni vaginalnim infekcijama, uz intimni sapun možete preventivno koristiti i oralne kapsule Lactogyn koje se mogu uzimati četiri tjedna, nakon čega bi trebalo napraviti pauzu.

Umjesto da rješavate problem dok boravite na nekoj lijepoj lokaciji, uz dobro opremljenu putnu ljekarnu za vaše intimno zdravlje, spriječite da do problema uopće i dođe te uživajte maksimalno u svom zasluženom ljetnom odmoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prethodni članak
Hrapačuša
putna-ljekarna-za-vae-intimno-zdravlje-ndash-jgl-obitelj