Aquafitness – sve blagodati vježbanja u vodi

Vruće ljeto izazov je za sve vježbače rekreativce, no tom je izazovu moguće doskočiti ako se vježbanje spoji s onim najboljim što ljeto nudi – boravkom u vodi. 

Aquafitness ili fitness u vodi može biti rješenje vaših muka s rekreacijom za vrijeme velikih vrućina ili dok ste na godišnjem odmoru i nemate u blizini teretanu. Čak i ako niste dosad razmišljali o toj opciji ili je pak samo niste imali prilike isprobati, razlozi zašto biste ovo ljeto trebali, su brojni. Osim što vježbe možete izvoditi i u bazenu, ali i u morskoj vodi, a upute za njih možete pronaći na internetu, blagodati koje ćete osjetiti zaista su višestruke. 

Vježbanje u vodi je sigurnije jer su manje mogućnosti ozljede u slučaju pada, ali i teže zbog otpora koji pruža voda. Stoga je iznimno korisno za jačanje mišića i povećanje izdržljivosti jer se pri kretanju u vodi na svojevrstan način “borite” s vodom.

Ovakav tip rekreacije povećava i fleksibilnost zglobova, zbog čega pruža svojevrsno terapeutsko djelovanje. Budući da se krećemo u drukčijim uvjetima, toj se situaciji prilagođava i naše tijelo. S obzirom na to da je riječ o vježbanju niskog intenziteta, rekreacija u vodi nije opterećenje za zglobove, a, kao i tijekom svake druge fizičke aktivnosti, sagorijevaju se kalorije, poboljšava raspoloženje, ali i snižava krvni tlak jer se poboljšava cirkulacija. 

Svakodnevno bavljenje fitnessom u vodi dok uživate na godišnjem odmoru donosi vašem tijelu i vrlo koristan detox, posebno ako imate sjedilački posao te većinu svoga dana provedete u zatvorenom za radnim stolom. 

Ipak, unatoč svim blagodatima aquafitnessa, uvijek trebamo paziti na svoje mišiće. Kako biste zaštitili mišiće od pretjeranog napora te očuvali njihovu normalnu funkciju, poželjno je organizam osnažiti dnevnom dozom magnezija, za što je vrlo pogodan Magnezij TOP direkt. Praktično pakiran i doziran u vrećicama, Magnezij TOP direkt u svakoj će vas svojoj dozi opskrbiti preporučenom dnevnom dozom magnezija i vitamina B6 koji ubrzava apsorpciju magnezija u organizmu. Magnezij pak pomaže normalnoj funkciji mišićnog i živčanog sustava te smanjuje umor i iscrpljenost. 

Uživajte u ljetu i uživajte u rekreaciji u vodi, a kako se takve aktivnosti često provode organizirano u grupama, možda na odmoru steknete i nova zanimljiva poznanstva. 

U svakom slučaju, ovo je ljeto kao stvoreno da isprobate aquafitness

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

aquafitness-x2d-sve-blagodati-vjebanja-u-vodi-ndash-jgl-obitelj