Pronađite idealan hobi za sebe

Hobi je ono nešto što radimo iz čistog zadovoljstva, bez namjere da od toga profitiramo, iako ponekad zaista može postati i posao. No, kako odabrati pravi hobi? U današnjem svijetu prepunom mogućnosti, ponekad je zaista teško procijeniti koja je od ponuđenih aktivnosti najbolji izbor za nas.

Hobi može biti bilo što: od skupljanja i proučavanja markica do craft pekarstva, razni glazbeni i plesni tečajevi, književni i filmski kružoci, nebrojene vrste rekreacije… Tu zaista ima svega, a kako biste lakše odabrali, postavite si tri pitanja.

Veseli li to mene?

Neovisno o tome što ćete u konačnici odabrati, sigurno će vaši prijatelji i obitelj za vas imati popriličan broj prijedloga. Ipak, heklanje koje oduševljava vašu svekrvu možda i nije ono u čemu bi uživao netko tko se rekreativno bavio rukometom u srednjoj školi. Ovisno o tome kakvi su vaši afiniteti te čime ste se možda bavili u nekom drugom razdoblju života, procijenite što bi vas zaista veselilo. Naravno, uvijek možete isprobati i nešto potpuno novo.

Koliko imam vremena i novca za to?

Neki hobiji sa sobom ipak vuku i pojedine specifične zahtjeve. Primjerice, ako ste se odlučili za tečaj plesanja tanga, vaš će partner ili partnerica vjerojatno očekivati da se pojavite na svakom sljedećem terminu. Dopušta li vam vaš uobičajeni raspored takvu obvezu? Ponekad je nužno biti iskren prema sebi i drugima te priznati da za neki oblik aktivnosti možda jednostavno nemamo dovoljno vremena. Ista je stvar i s hobijima koji zahtijevaju kupnju potencijalno skuplje opreme. Imam li zaista novca za kupnju dobre ronilačke opreme? Naime, u pojedinim aktivnostima rizik loše ili dotrajale opreme jednostavno nije prihvatljiv. 

Jesam li u formi za to?

Možda ste upravo promijenili posao i novi kolege pozvali su vas da svake srijede navečer zajedno igrate nogomet ili pak pogledate određeni film jer oni održavaju filmske večeri SF-a. Međutim, prije dvije godine imali ste gadnih problema s tetivom na lijevoj nozi, a prije dva mjeseca počeli ste nositi i kontaktne leće. Razmislite je li vaše tijelo spremno za tako nešto i nemojte se zavaravati. Ako pri duljem gledanju u ekran osjećate suhoću u očima, upotrijebite Vizol S 0,21 % umjetne suze, pogodne i za osobe s kontaktnim lećama. 

Briga o vlastitom tijelu preduvjet je svake aktivnosti, a novim kolegama možete se svidjeti i u nekom drugom obliku zajedničkog druženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pronaite-idealan-hobi-za-sebe-ndash-jgl-obitelj