Pronađi svoj mir, diši kao Vitomir!

Naučite disati pravilno, kontrolirano i usredotočeno uz stručnu pomoć Vitomira Maričića, višestrukog državnog i svjetskog rekordera u ronjenju na dah!

„Samo dišite!” Koliko ste već puta čuli ovaj savjet? Možda ga nekome i udijelili? Savjet je to zlata vrijedan, no i ponešto uzaludan ako osoba zapravo disati ne zna…

Zdravstvene dobrobiti pravilnog disanja

Istina, disanje je automatska tjelesna funkcija koju kontrolira respiratorni centar u mozgu, no pravilno, kontrolirano disanje vještina je koju treba dobro savladati da bi se iskoristile sve njene trenutne i dugoročne dobrobiti za naše tjelesno i mentalno zdravlje. Kontrolirano disanje, duboko, na nos, iz dijafragme, uz korištenje abdominalnih mišića, snižava krvni tlak, otkucaje srca i razine hormona stresa u krvi, smanjuje nakupljanje mliječne kiseline u mišićnom tkivu, uravnotežuje razine kisika i ugljičnog dioksida u krvi, unaprjeđuje funkciju imunosnog sustava i povećava tjelesnu energiju. No problem je što čak i ako smo donekle upoznati s osnovnim tehnikama pravilnog disanja – a većina nije – u trenucima stresa i anksioznosti često dišemo plitko i ubrzano, iz ramena umjesto iz abdomena, na usta umjesto kroz nos. Zvuči poznato, zar ne? Takvim disanjem, a da ni ne znamo, simptomi stresa samo se pojačavaju, dok ih usredotočenim, kontroliranim disanjem možemo učinkovito ublažiti, pa čak i posve eliminirati. A mi ćemo vam pomoći u tome!

Naučite disati pravilno

U suradnji s Vitomirom Maričićem, višestrukim hrvatskim i svjetskim rekorderom u ronjenju na dah, JGL vam predstavlja novi video serijal “Pronađi svoj mir, diši kao Vitomir”. 

Na našem Facebook i Instagram profilu objavljivat ćemo nove epizode s praktičnim vježbama i konkretnim savjetima uz koje ćete s lakoćom usvojiti tehnike pravilnog disanja i svakodnevno profitirati od njihovih dobrobiti. Priča se potom nastavlja i širi na našem blogu gdje ćete moći pronaći dodatne informacije i oboružati se novim znanjima kako biste disali lakše i osjećali se bolje. Bilo da želite smanjiti stres, opustiti tijelo i duh, regulirati krvni pritisak ili naprosto meditirati i zaboraviti na sve brige ovoga svijeta, kontrolirano i usredotočeno disanje postat će vaš ključni saveznik i nenadomjestiv alat za uspješno nošenje sa zahtjevima suvremenog života. Pratite nas i napokon prodišite punim plućima!

Disati je lako kada znate kako, a uz Vitomira ćete o disanju doznati baš sve. Pratite naš novi serijal i naučite kako savladati sve životne izazove – dah po dah…

1 komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pronai-svoj-mir-dii-kao-vitomir-ndash-jgl-obitelj