Proljeće je na vratima, a s njime i alergije

Za alergičare, vjesnici proljeća su i suzne i crvene oči, napadaji kihanja, curenje iz nosa ili pak potpuno začepljen nos. Tu su i umor, pospanost, glavobolja te drugi neugodni simptomi alergija. No, ne očajavajte, pomoć stiže!

Više od 600 milijuna ljudi diljem svijeta s prvim naznakama proljeća i lepršanjem peludnih zrnaca u zraku počinju mučiti simptomi upaljene sluznice nosa. Iscjedak, svrbež, crvenilo, peckanje pa i začepljenost nosa, simptomi su preosjetljivosti nosne sluznice na različite alergene čija se prisutnost u proljeće pojačava. Zašto je tome tako? Zato što je kod tih osoba obrambeni sustav koji čuva naše tijelo od stranih tvari previše aktivan, odnosno čak i potpuno bezopasne tvari kao što su peludna zrnca prepoznaje kao nešto potencijalno štetno. 

Međutim, ima pomoći, određene navike i prakse pomažu u borbi s proljetnim alergijama. Tako je tijekom sezone širenja peludnih zrnaca potrebno redovito pratiti informacije o koncentraciji peludi u zraku te, ako je to moguće, izlaziti iz kuće u doba dana kada je razina peludi niža. Također, znatno će pripomoći i redovito usisavanje prostora u kojemu boravimo jer će s prašinom u usisivaču završiti i pelud iz zraka. Na tržištu danas postoje i preparati u obliku različitih sprejeva koji pomažu u nošenju s neugodnim simptomima alergija koje napadaju gornji dio dišnog sustava: sprej za nos Aqua Maris 4Allergy ne samo da pomaže u čišćenju nosa od peludnih zrnaca i drugih prljavština iz zraka, nego njegov aktivni sastojak ektoin stvara zaštitni sloj na nosnoj sluznici te tako sprječava njezino nadraživanje u prisutnosti različitih alergena.

Alergijski simptomi često se manifestiraju i na očima, i to u vidu njihove nadraženosti, crvenila te pojačanog suzenja. Oči su često crvene, osjećamo peckanje i svrbež, a ponekad su nam i vidno otečeni kapci. Kapi za oči Vizol S Allergy pomažu u obnavljanju sluznice alergijama nadraženog oka, a pogodne su za korištenje kod osoba koje nose leće, imaju osjetljive oči te kod male djece. 

Korištenjem navedenih proizvoda, pojačanom higijenom prostora u kojemu boravimo te privremenom promjenom nekih životnih navika, moguće je lakše preživjeti proljetnu sezonu peludnih alergija. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

proljee-je-na-vratima-a-s-njime-i-alergije-ndash-jgl-obitelj