3 zanimljive destinacije na Jadranu za odmor tijekom vikenda

Ponekad je već i samo kratka promjena zraka ili mjesta gdje se nalazimo dovoljna za promjenu perspektive. Stoga vam predlažemo da, kad vam na vrata pokucaju umor ili stres, rješenje potražite u bijegu tijekom vikenda na našu lijepu jadransku obalu.

Morske orgulje, kava na Poluotoku, Kornati…

Premda je riječ o gradu koji vam se zasigurno često našao na putu prema nekoj drugoj morskoj destinaciji, koliko ste zapravo dosad istražili sam Zadar? Zadar je jedan od naših najimpozantnijih i najvećih gradova na obali, s bogatom poviješću i kvalitetnom turističkom ponudom. Jeste li sjeli na zadarsku rivu i zaista poslušali zvuk mora dok ono prolazi kroz morske orgulje, atrakciju koju godišnje dolazi posjetiti na tisuće ljudi iz najrazličitijih krajeva svijeta? Jeste li zapravo ikad u miru popili kavu na Poluotoku, u starom dijelu Zadra, unutar samih zidina, šećući kroz perivoj? Izvan uobičajene turističke sezone mnogo je mirniji, a opet, za razliku od manjih mjesta u okolici, tijekom cijele godine nudi raznolik udoban smještaj, ukusnu hranu te brodske linije do manjih otoka u svom prelijepom arhipelagu. Stoga, čak i ako ste već bili u Zadru, uvijek možete navratiti ponovno, a vikend iskoristiti za izlet na Kornate, u Nin gdje možete prošetati lijepom Kraljičinom plažom, poželjeti želju protrljavši palac golemoga kipa Grgura Ninskog ili pak istražiti neko drugo obližnje manje mjesto na obali.

Starigrad – vrata Paklenice

Ako do Zadra odlučite stići malo starijim putem, i to iz sjevernijih dijelova Hrvatske, izbjegavajući autocestu, neminovno ćete proći kroz Starigrad. To mjesto nikako ne bi trebala biti samo vaša usputna destinacija. Ako vikend zapravo želite provesti u aktivnom posjetu Nacionalnom parku Paklenica, koji je izvrstan izbor za pravi adrenalinski odmor, u Starigradu ćete naći povoljan i ugodan smještaj, ukusnu hranu, ali i lijepu plažu za kupanje.   

Crikveničko-vinodolska rivijera

Ako su vam pak prethodne dvije destinacije daleko, a dolazite s kontinenta, Dramalj, Jadranovo, Selce, Novi Vinodolski i Crikvenica neke su vam od najbližih destinacija. Osim uživanja u vrhunskoj turističkoj ponudi, njihova lokacija nudi i mogućnost jednodnevnih izleta na otok Krk, ali i užitak u nekim uzbudljivim aktivnostima kao što je paraglajding iznad Tribaljskoga jezera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3-zanimljive-destinacije-na-jadranu-za-odmor-tijekom-vikenda-ndash-jgl-obitelj