Pravilna zaštita kože prije, tijekom i nakon izlaganja suncu

Bez obzira na boju, stupanj osjetljivosti na sunce i brzinu stvaranja tena, svaki tip kože treba njegu prije i nakon, a ne samo tijekom izlaganja suncu. Uz naših nekoliko savjeta odradite to pravilno i u godinama koje su pred vama uživajte u zdravoj i njegovanoj koži. 

Kako pripremiti kožu za sunce?

Za blistavu, sjajnu i elastičnu kožu jedite voće i povrće bogato antioksidansima, pijte dovoljno vode ili nezaslađenog čaja te radite piling jedan do dva puta tjedno. Uz takvu njegu vaša koža neće se isušiti te će biti manje podložna štetnim sunčevim zrakama. Preplanulost možete potaknuti i dodacima prehrani na bazi astaksantina i beta karotena koji će spriječiti oksidativni stres i razvoj alergije na sunce, kao i preparatima za samotamnjenje, ali nikako odlaskom u solarij. 

Kako se o koži brinuti dok uživamo na suncu?

Čak i kada sve svoje nade za preplanuli ten polažete u sredstvo za samotamnjenje, kožu je nužno zaštititi kremama, losionima i serumima s odgovarajućim stupnjem UV zaštite, a što je koža svjetlija, trebat će joj viši SPF. Najprije se nanosi sredstvo za samotamnjenje, a zatim zaštitno sredstvo koje treba obilno nanijeti barem pola sata prije izlaska na sunce te svaka dva sata obnavljati. Osim lica, potrebno je posebno dobro zaštititi dekolte, ruke i stopala.  

Čime kožu tretirati nakon izlaganja suncu?

Da vaša koža ne bi bila oštećena, sunce je najbolje izbjegavati od 11 do 16 sati kada su UV zrake najjače. Ako ipak primijetite znakove crvenila, kožu nježno očistite oblozima s mlakom vodom te si pomozite Combusten sprejom s visokim udjelom pantenola, dodatkom maslinova ulja i aloe vere. Ti sastojci brzo će umiriti, nahraniti i potaknuti regeneraciju kože, a kada ozdravi, počastite je sjajnim tretmanom Holy Shimmer uljem. Dragocjena ulja sjemenki pamuka, makadamije, boražine, badema i suncokreta lako se upijaju i čine kožu baršunastom, blistavom i naoko preplanulom, dok neodoljiv miris i zlatne čestice pružaju dodatan osjećaj ugode koji nenametljivo osvaja sve prisutne. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pravilna-zatita-koe-prije-tijekom-i-nakon-izlaganja-suncu-ndash-jgl-obitelj