Pomaže li doista ronjenje kod sinusitisa

Svi koji su ikada patili od sinusitisa znaju koliko to može biti bolno ili neugodno. Dokazano je da kod upale sinusa pomaže morska voda, no često se postavlja pitanje kako iskoristiti sve blagodati morske vode, a da se pritom ne pretjera.

Najveća dilema veže se uz ronjenje. Često se pretpostavlja da problemi sa sinusima onemogućavaju bavljenje ronjenjem, no te pretpostavke ne moraju biti u potpunosti točne jer ovise i o drugim faktorima, poput informacija o tome bavi li se osoba profesionalno ronjenjem, koliko dugo i o kakvom ronjenju je riječ.

Problemi s gornjim dišnim sustavom definitivno mogu ometati osobe koje se bave ronjenjem, a koliko, to ovisi o ozbiljnosti stanja. Akutne upale uzrokuju više problema u koncentraciji i onemogućavaju potpuno uživanje te je u takvim slučajevima ipak bolje ne pretjerivati.

Začepljen nos, bolovi na području lica i pritisak u području između očiju otežavaju svakodnevne aktivnosti i bavljenje različitim oblicima sporta, bilo vodenim ili kopnenim. Kontroliran boravak u moru ili šetnje uz more i korištenje proizvoda na bazi morske vode ublažit će simptome koji prate sinusitis. Paleta proizvoda Aqua Maris sadrži soli i mikroelemente iz morske vode koji normaliziraju proizvodnju sluzi i poboljšavaju oporavak sluznice na prirodan način.

Trajanje i liječenje ovisi o vrsti sinusitisa i može biti od nekoliko dana do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci. Morska voda smanjuje simptome upale jer ovlažuje sluznicu nosa, pročišćava nosnice i sinuse oslobađajući ih od sluzi, stranih čestica i bakterija. Svoju dozu Jadranskog mora pronađite u bočici Aqua Maris Plus spreja. Njegova formula obogaćena d-pantenolom pomoći će u obnavljanju nosne sluznice svima koji pate od njenog oštećenja, ali i pušačima, osobama koje dugo koriste nazalne steroide i kortikosteroide te osobama s kronično začepljenim nosom. Pronađite ga u ljekarnama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pomae-li-doista-ronjenje-kod-sinusitisa-ndash-jgl-obitelj