Kako preživjeti višesatno putovanje s kućnim ljubimcem

Ako je vaš kućni ljubimac punopravni član obitelji pa putuje s vama i na godišnji odmor, tijekom vožnje do odredišta potrebno mu je osigurati idealne uvjete kako bi vam svima putovanje bilo udobno i zabavno!

Prije svega, to se odnosi na ugodnu temperaturu u vozilu te dovoljno prostora za sjedenje ili ležanje. Bez obzira na to putuje li s vama veliki pas ili maleni hrčak, osigurajte mu dovoljno prostora, tako da se u svakom trenutku može protegnuti, leći, uspraviti ili okrenuti.

Za manje ljubimce prikladni su specijalizirani spremnici, a zbog njihove čvrste konstrukcije ljubimac je dodatno sigurnosno zaštićen. Ako će pak boraviti na sjedalu, pokušajte ga radije smjestiti na stražnje sjedalo kako vas ne bi izravno ometao u vožnji.

Većinu ljubimaca vožnja će vrlo brzo uspavati pa se nemojte čuditi ako odluče prespavati cijeli put. U tom slučaju dobro je da su vam pri ruci njihove dekice i jastuci. Ako su s vama ipak malo živahniji ljubimci, unaprijed pripremite njihove omiljene igračke s kojima ćete ih tijekom vožnje moći zabavljati ili koje će sami vrlo rado grickati.

Volite li i sami nešto pojesti tijekom vožnje, pripremite se na to da će vam se tijekom obroka vjerojatno pridružiti i pas pa u tom slučaju, da ne biste vi ostali gladni, pripremite nekoliko njegovih omiljenih keksića.

Putujete li brodom, najbolje je boraviti na otvorenim palubama te staviti psa ili mačku na kratku uzicu kako biste mogli kontrolirati njihovo kretanje te kako biste izbjegli eventualne neugodnosti s drugim putnicima. Ako putujete u inozemstvo, unaprijed se raspitajte o važećim pravilima za granične prijelaze i unos kućnih ljubimaca u druge zemlje. U većini slučajeva vaše će ljubimce pregledati carinik, a morate uza se imati i veterinarski certifikat o zdravlju životinje ili putovnicu.

Nemojte zaboraviti na dodatnu hidraciju zbog velikih vrućina! Pri ruci obvezno imajte vlastitu putnu ljekarnu opskrbljenu proizvodima koji ublažavaju tegobe crijevne viroze, mučnine, žgaravice i suhih očiju – Normia, Dramina, Reflustat i Vizol S, a ponesite i lijekove koje eventualno koristi i vaš ljubimac. Redovito stanite na odmaralištima kako biste napravili pauzu od vožnje, protegnuli noge i šape te ispraznili mjehur.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-preivjeti-viesatno-putovanje-s-kunim-ljubimcem-ndash-jgl-obitelj