Posljedice nošenja mokrog kupaćeg kostima

Spas od visokih ljetnih temperatura često tražimo u moru ili bazenu, što god nam je draže i bliže! No, kako biste mogli bezbrižno uživati u ljetnim radostima, vodite brigu o tome  da ne provodite previše vremena u mokrom kupaćem kostimu. To, naime, može izazvati neželjene posljedice za zdravlje intimnog područja.

Pazite se bakterija

Predugo zadržavanje u mokrom kupaćem kostimu postaje omiljeno mjesto za razmnožavanje bakterija koje mogu poremetiti balans dobrih bakterija u intimnom području. One mogu uzrokovati upalu mokraćnih puteva koja može biti posebno neugodno iskustvo zbog jakih i stalnih bolova tijekom mokrenja.

Prisustvo bakterija u vlažnom kupaćem kostimu može dovesti i do bakterijskog vaginitisa. Međutim, izbjegavanje pojave tih problema vrlo je jednostavno – nakon svakog kupanja obvezno se presvucite u suhi kupaći kostim.

Neprijateljske gljivice

Jeste li se ikada uhvatili u koštac s gljivičnom infekcijom? Ako jeste, onda znate da borba ponekad može biti dugotrajna. Vjeruje se da se svaka treća žena tijekom života susretne s tom nelagodnom pojavom.

Ona je česta u vaginalnom području, i to ponajviše tijekom ljetnih mjeseci kada dulje vrijeme provodimo u mokrim i vlažnim kupaćim kostimima. Upravo takvo okruženje potiče nastanak simptoma koji su u skladu s gljivičnom infekcijom – peckanje i žarenje, pretjerana osjetljivost i grudast vaginalni iscjedak.

Osip i svrbež

Osim što uzrokuju pojavu bakterija i gljivične infekcije, mokri kupaći kostimi često su i uzročnici osipa ili svrbeža na koži. Svrbež i osip na području genitalija često može zahvatiti i unutarnju stranu bedara i stražnjice gdje se simptomi manifestiraju u obliku crvenila i ljuštenja kože.

Sve te neugodne posljedice duljeg nošenja mokrog kupaćeg kostima možete preduhitriti odgovornim ponašanjem. U toj borbi mogu vam pomoći Lactogyn kapsule namijenjene djevojkama, ženama, trudnicama te ženama u menopauzi ili Lactogyn vaginalne kapsule koje se koriste za obnovu i održavanje prirodne ravnoteže vaginalne flore. Sadržavaju bakterijske kulture koje se prirodno nalaze u zdravoj vaginalnoj flori gdje otežavaju naseljavanje i umnožavanje štetnih mikroorganizama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

posljedice-noenja-mokrog-kupaeg-kostima-ndash-jgl-obitelj