Pobijedite proljetni umor uz vježbe i pravilnu prehranu

Dolazak proljeća idealno je vrijeme za aktivaciju mišića i uvođenje promjena u prehrani kako biste postigli ravnotežu funkcioniranja organizma. Ne zaboravite, kvalitetna prehrana temelj je zdravlja i izvor prijeko potrebne energije.

Vježbe za energiju

Svima je dobro poznato da vježbanje podiže razinu serotonina, potiče cirkulaciju i metabolizam te tijelu osigurava više kisika i nutrijenata. Stoga je iznimno važno nastojati što više biti aktivan tijekom cijele godine, a osobito u proljeće. S toplijim i duljim danima to i nije tako težak zadatak, zar ne!?

Ako niste ljubitelj sporta, to ne znači da ne možete aktivirati tijelo. Prva i osnovna vježba kojom se borimo protiv umora je hodanje. Da, upravo to, hodanje! Navikli smo sjediti u uredu, koristiti javni prijevoz ili automobile i izbjegavati hodanje u hladnijim mjesecima.

Jutro započnite s 30 min istezanja ili prakticirajte jogu kojom može poboljšati koncentraciju. Nakon posla možete prošetati u prirodi ili trčati. Pokušajte biti aktivni najmanje 5 puta tjedno, minimalno 30 minuta i sigurno ćete osjetiti razliku u razini energije te proljetni umor ostaviti iza sebe.

Nakon tjelovježbe poželjno je unijeti potrebnu dozu magnezija za opuštanje mišića. Magnezij TOP DIREKT proizvod je koji sadrži 100% preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6 u jednoj vrećici.

Prehrana za vitalnost

Osjećaj umora lako ćete umanjiti ako konzumirate dovoljno tekućine, a za podizanje energije obvezno doručkujte. Taj obrok trebao bi sadržavati više proteina. Dobar izbor proteina su maslac od kikirikija, sir, jaja ili jogurt, u kombinaciji s kruhom od cjelovitih žitarica. Jedite kvalitetno i raznovrsno, u malim, pravilno raspoređenim obrocima.

Masna prehrana zimi dovodi i do nedostatka vitamina C pa ga je važno nadoknaditi, i to povećanom konzumacijom voća i povrća. Bazirajte svoju prehranu na namirnicama što bogatijim nutrijentima koji će nahraniti vaš organizam i očistiti ga od nakupljenih toksina. Jedite voće kao što su banane, jabuke, borovnice, naranče te od povrća kelj, špinat, grašak… Ne morate preskakati obroke jer se bojite nakupljanja kilograma, vodite se time da u početku dana jedete obilnije i teže obroke, a kako dan odmiče, jedite što laganiju hranu.

Također, za uspostavu crijevne ravnoteže preporučuju se dodaci prehrani Prolife VIS jer sadrže čak 20 milijardi aktivnih kultura, koenzima Q10 i vitamina B skupine, a namijenjeni su svima koji žive intenzivnijim tempom života, onima koji žele održati vitalnost te onima koji žele ojačati imunitet. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pobijedite-proljetni-umor-uz-vjebe-i-pravilnu-prehranu-ndash-jgl-obitelj