Pita od bukovača

Jesen stiže. Ako se zbog ičega radujemo kiši, onda je to zbog gljiva. Čak i najveće ljubitelje fotelje i kauča, u prirodu odvuče pomisao na samonikle gastro poslastice. Vrganji, bukovače, lisičice, šampinjoni, crne trubače, … Svi imamo svoje favorite i omiljene recepte. Mmmmm, donosimo jedan takav.

Sastojci

½ kg brašna

700 gr bukovača

2 glavice kapule

Malo vrhnja

Sol, papar, ulje

Receptura

Napraviti tijesto od brašna, soli i ulja, te vode po potrebi kako bi tijesto bilo glatko i da se odvaja od ruku. Pustiti da odstoji oko 10-15 minuta i razvući tanko u list.

Bukovače koje narežemo na kockice pomiješamo sa sitno narezanom kapulom. Dodamo po potrebi soli, malo papra, ulja i malo vrhnja.

Kore, odnosno listove, napunimo nadjevom i smotamo ih u obliku savijače. Stavimo u tepsiju i pečemo 30 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih. Po želji odozgo možemo preliti pitu s vrhnjem i 5 minuta dodatno zapeći. 

Mogu se koristiti i gotove kore za savijaču.

Autorica:

Nermina Filipec, domaćica

Fotografija je ilustrativna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *