Kako se nositi s promjenom godišnjih doba?

Promjena temperature, okoliša, životnih navika i svega ostaloga što dolazi s promjenom godišnjeg doba, može u našem organizmu izazvati stres. Kako se uspješno nositi sa svim ovim promjenama, saznajte u narednim redovima.

Povratak u svakodnevnu rutinu nakon ljeta, ispunjenog sunčanim danima i morskim aktivnostima, dječjim smijehom i glazbom iz obližnjeg beach bara, ne mora biti izvor depresije. To uvelike ovisi o tome kako ćemo se nositi s činjenicom da se približava jesen i sve ono što ona nosi. No, činjenica da je ljeto završilo ne mora biti grozna i kod vas izazvati val stresa i jesenskog neraspoloženja.

Umjesto da se grozite ponovnog odlaska na posao, promatrajte tu činjenicu kao priliku da se pohvalite svojim lijepim brončanim tenom te s kolegama koji su vam dragi podijelite ovogodišnje ljetne dogodovštine. Priprema za školu također znači dodatne zadatke, ali i olakšanje znajući da će vaše dijete ipak barem 6 sati dnevno biti u sigurnim rukama dok ste vi na poslu. 

Osim naših navika i zaduženja, ujesen se mijenja i naša okolina. No, umjesto da jesen promatrate kao umiranje prirode i pojavu mnoštva sasušenih listova koji će vam zakrčiti okućnicu i uzrokovati alergiju, možete o tome razmišljati i kao dijelu godine koji sa sobom donosi obilje ukusnih darova prirode, koje možete skupljati i degustirati.

Osim naših navika i zaduženja, ujesen se mijenja i naša okolina. No, umjesto da jesen promatrate kao umiranje prirode i pojavu mnoštva sasušenih listova koji će vam zakrčiti okućnicu i uzrokovati alergiju, možete o tome razmišljati i kao dijelu godine koji sa sobom donosi obilje ukusnih darova prirode, koje možete skupljati i degustirati u društvu vaših najmilijih ili na nekom od brojnih lokalnih gastronomskih događanja posvećenih buči, kestenima, mladom vinu, gljivama i sličnim namirnicama.

Naravno, uslijed svih tih finih jesenskih plodova, nemojte zaboraviti na vašu probavu, pa kako uzrok vaše jesenske tjeskobe ne bi bila nadutost, opskrbite se Prolifeom VIS, probiotikom koji možete bez recepta nabaviti u vašoj obližnoj ljekarni. 

Premda će svježije vrijeme utjecati na vašu motivaciju da vježbate na otvorenom, nemojte zapustiti redovitu fizičku aktivnost. Tijekom vježbanja, u našem se mozgu oslobađaju endorfini koji imaju značajan utjecaj na naše raspoloženje. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-se-nositi-s-promjenom-godinjih-doba-ndash-jgl-obitelj